Fjärde raka för HV71 och Karlskoga

Seriefavoriten HV71 och Bik Karlskoga fortsätter att vinna i säsongsstarten av hockeyallsvenskan. Det blev fjärde raka segern för båda lagen efter vinster på bortaplan.

Tommy Samuelssons HV71 tog fjärde raka segern i hockeyallsvenskan. Arkivbild.

Ishockey2021-10-06 21:34

HV71 avgjorde bortamötet med Vita Hästen efter ett fyr-verkeri i den andra perioden.

Där gick Jönköpingslaget från 1–1 till 5–2.

Amerikanske centern Tyler Vesel, ny från Björklöven, hade sin bästa kväll hittills i HV-tröjan och stod för ett hattrick. Han öppnade målskyttet i första perioden och slog sedan till två gånger i mittperioden.

Vesel spelade dessutom fram Fredrik Forsberg till ett mål. Forsberg stod också för fyra poäng, ett mål och tre assist.

Bik Karlskoga vann bortamötet med förväntade toppkonkurrenten Västerås med 4–1. Henrik Björklund gjorde 2–1 i numerärt underläge för Karlskoga efter drygt halva matchen – hans fjärde mål för säsongen – och backen Albert Lyckåsen sköt 3–1 efter bara 20 sekunder av den tredje perioden.

– Skönt att ta tre poäng och få göra mål, det är kul med hockey nu, säger Lyckåsen till C More.

HV71 och Karlskoga är de enda två lagen med full pott, tolv poäng. Almtuna hade också chansen att ta fjärde raka, men föll hemma mot AIK med klara 1–5.

I den andra änden av tabellen är Kristianstad och nykomlingen Troja-Ljungby fortfarande poänglösa.

Kristianstad föll hemma mot Björklöven, 3–5, medan Troja förlorade borta i Smålandsderbyt mot Västervik med 1–3.

Tingsryd tog omgångens storseger – hela 5–0 hemma över Modo. Det var Tingsryds första seger för säsongen och Martin Mellberg svarade för två av målen.