Finalfördel Modo – Garpenlöv domarkritisk

Modo vann den första hockeyallsvenska finalen mot Djurgården med 2–1 efter förlängning. Efter matchen riktade Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv kritik mot domarna.

Målvakten Kristers Gudlevskis var en av Modos matchhjältar i den första hockeyallsvenska finalen. Arkivbild.

Ishockey2023-04-16 21:48

Hockeyallsvenska seriesegraren Modo och tabellfyran Djurgården är, efter att ha slagit ut AIK och Mora respektive Bik Karlskoga och Björklöven i det hockeyallsvenska kvarts- och semifinalspelet, framme i final med en SHL-plats i potten.

Söndagens match i Örnsköldsvik var den första i matchserien i bäst av sju där vinnaren spelar i högstaligan nästa säsong.

Modo tog ledningen i mitten av den första perioden efter mål i powerplay av den danske OS- och VM-spelaren Mikkel Aagaard. Djurgården kvitterade i mitten av andra perioden genom 19-årige David Blomgren.

Tredje perioden förblev mållös och matchen gick till förlängning där Sebastian Ohlsson avgjorde med ett skott i ena krysset i slutet av den fjärde perioden.

– Otroligt, jag var så trött så att jag inte orkade tänka, säger Sebastian Ohlsson till C More.

Efter matchen var Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv kritisk till domarteamet som leddes av huvuddomarna Filip Sandstedt och Kristoffer Folkstrand.

Bortalaget från Stockholm fick fem tvåminutersutvisningar och hemmalaget en.

– Men tyvärr, igen, har vi andra spelare med i den här matchen som, egentligen, hela säsongen har hjälpt motståndarna, säger Johan Garpenlöv till C More och fortsätter:

– Att de har fem powerplay och vi har ett powerplay i den här typen av match är för mig inte korrekt.

Modo leder matchserien med 1–0. På tisdag spelas den andra finalen, även den i Ö-vik.

Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv. Arkivbild.
Fakta: Så spelas den hockeyallsvenska finalen

Söndag: Modo–Djurgården, 2–1 efter förlängning.

Tisdag: Modo–Djurgården (19.00).

Fredag: Djurgården–Modo (19.00).

Söndag: Djurgården–Modo (18.30).

Eventuellt 26 april: Modo–Djurgården (19.30).

Ev 28 april: Djurgården–Modo (19.30).

Ev 30 april: Modo–Djurgården (18.30).