Femte raka för Södertälje – Bertilsson till sjukhus

Femte raka segern och den tionde vinsten på de elva senaste matcherna. Södertäljes superform i hockeyallsvenskan håller i sig. –Vi gör många grejer bra, säger lagkaptenen Christopher Liljewall efter 5–3 i toppmötet med Mora.

Södertälje och tränaren Magnus Bogren kunde ropa in femte raka segern. Arkivbild.

Södertälje och tränaren Magnus Bogren kunde ropa in femte raka segern. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

Ishockey2023-12-08 21:36

Klassikerlaget, med sju SM-guld i historien, utmanar rejält i toppen av hockeyallsvenskan.

Segern förde laget upp på andra plats i tabellen, tre poäng efter serieledande Brynäs. SSK har dock spelat en match mer.

– Man ser vad självförtroendet betyder. Vi hade en tuff start, får några vinster, spelar fortsatt inte så bra, men fortsätter att vinna. Vi sätter dit puckarna och spelar ett ganska bra försvarsspel, säger Liljewall till TV4 Plus.

Bredden är också toppen hos Södertälje.

Fem olika spelare blev målskyttar och tio bokfördes för poäng mot Mora. Då gick ändå poängkungen och veteranen Marcus Eriksson poänglös från matchen hemma i Scaniarinken.

– Det är viktigt, det behöver vi om vi ska vara med hela vägen, säger tränaren Magnus Bogren om den utspridda poängproduktionen.

Backen Olli Vainio stod för ett mål och två assist.

Södertälje gick upp i 3–0-ledning efter drygt halva matchen och i tredje perioden, när Mora närmade sig, stod Stelio Mattheos för ett snyggt solomål fram till 4–1 och sedan sköt Dominic Turgeon 5–2 i numerärt underläge.

Brynäs studsade tillbaka efter hemmatappet mot Västerås i onsdags och besegrade Bik Karlskoga borta med 3–1.

Brynäs veteranback Simon Bertilsson, som gjorde ett av målen, fick en puck i ansiktet i slutminuterna och blödde ymnigt. Han fick assistens ut från isen och in i omklädningsrummet. Efter matchen fördes han till sjukhus.

– Han ska sys och kontrolleras lite mer, säger Brynäs tränare Niklas Gällstedt till Gefle Dagblad.

Formsvackan fortsätter för Björklöven, trea efter att ha blivit passerat av Södertälje. Umeålaget föll hemma mot Tingsryd med 2–3 och har bara tagit en trepoängare på de elva senaste matcherna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!