Femte raka för Rögle

SHL:s hetaste lag fortsätter sitt segertåg. Rögle tog femte raka segern när Brynäs besegrades med 4–1 på hemmais. Nils Höglander var på skojhumör och stod för ett mål och en assist.

Nils Höglander. Arkivbild.

Ishockey2020-11-12 21:25

– Killarna visade en bra inställning. Vi hade fördel av att vi spelade i tisdags (derbyseger över Malmö) och visade bra intensitet och var skarpa. Men det gäller att vi fortsätter att vara ödmjuka, sade Rögletränaren Cam Abbott till C More, apropå den långa segersviten.

Rögle är tvåa i tabellen, skuggar ledande Frölunda och är en poäng bakom med två matcher mindre spelade.

Brynäs hade inte spelat sedan den 27 oktober då deras tre senaste matcher blivit uppskjutna på grund av covid-19 hos motståndarlagen.

Gävlelaget såg inspirerat ut och började lovande, dock utan att skapa riktigt heta chanser.

Snyggt av Höglander

I stället slog hemmalaget till. Landslagsforwarden Daniel Zaar lämnades ensam, tog sig inför framför mål framför Tre Kronor-kompisen Samuel Ersson och skickade 1–0 med en backhand efter 16.14.

I andra perioden tog Rögle ett ordentligt grepp och Simon Ryfors gjorde 2–0 efter en sanslöst snygg framspelning av Nils Höglander. "Zorro"-specialisten snurrade upp två bortaspelare så det stod härliga till och med en lång sidledspassning fick Ryfors i princip öppet mål.

Brynäs var uträknat, men en undanrensning hamnade hos Emil Molin som precis klivit ut från utvisningsbåset. Han fick friläge och sköt i Röglemålvakten Christoffer Rifalks vänstra kryss.

Men Nils Höglander var inte klar. Efter den urläckra framspelningen i mittperioden gjorde han själv 3–1 när han slog in en retur efter Lukas Ekeståhl-Jonssons skott. Erik Andersson fastställde 4–1 i tom kasse.

Blixtstart av Leksand

Skrällaget Oskarshamn var näst formstarkast i SHL med fyra raka segrar inför bortamötet med Leksand. Men i Dalarna tog det tvärstopp.

Leksand gick på knock och gjorde 3–0 på matchens första åtta minuter. Till slut blev det 4–2.

SHL:s vassaste kedja gjorde två av målen, Peter Cehlarik med 1–0 redan efter 30 sekunder och Carter Camper satte 3–0 efter åtta minuter. Trion Cehlarik, Camper och Marek Hrivik har gjort sanslösa 21 mål och 54 poäng på 14 matcher.

Däremellan sköt backen Calle Själin karriärens första SHL-mål.

Oskarshamn reducerade två gånger, men kunde inte nå ikapp.