Färjestad körde över Frölunda

Färjestad fick en drömstart och körde till slut över Frölunda med 7–3. Bland annat tack vare fem poäng – inklusive ett mål i tre mot fem – av Theodor Lennström. –Det var en bra dag på jobbet, säger Färjestadsbacken.

Färjestads Theodor Lennström (mitten) jublar efter att ha utökat ledningen till 3–1 – trots att Färjestad spelade tre mot fem.

Ishockey2022-10-15 17:45

Färjestad tog ledningen efter mindre än två minuter.

Den kallduschen lyckades Frölunda aldrig riktigt hämta sig ifrån. Färjestad var lite piggare, effektivare och snabbare och gled sakta men säkert ifrån till en storseger inför fullsatta läktare i Scandinavium.

Bland annat tack vare Theodor Lennströms soloåkning från egen blålinje fram till 3–1 – i ett läge då Färjestad var i underläge tre mot fem.

– Det kändes riktigt bra i dag, kände mig pigg och fräsch, besluten blev rätt i dag, säger Lennström, som har ett förflutet just i Frölunda.

– Mål i tre mot fem... Jag vet inte om jag gjort det förut. Men jag läser passningen och får ett läge att gå, tar chansen och så lyckas jag göra mål.

Tidig kalldusch

Det hade gått mindre än två minuter när Per Åslund gjorde 1—0 för Färjestad efter en snabb spelvändning.

Det var nionde gången för säsongen – på tio matcher – som Frölunda släppt in första målet. Tio minuter senare kom dessutom ett Färjestadsmål till när Henrik Björklund gjorde 2—0 precis när Frölunda skulle bli fulltaligt igen efter en utvisning.

Max Friberg gjorde 1–2 några minuter senare och lite senare fick Frölunda ett fem minuter långt numerärt överläge efter ett matchstraff för Axel Bergkvist.

Drygt två minuter senare blev det dessutom spel fem mot tre. Då gjorde i stället Lennström 3—1.

Frölunda har haft stora problem att göra mål i sitt powerplayspel hittills. Inför matchen mot Färjestad stod Göteborgslaget på 3 mål på 30 försök – faktiskt lika många mål som laget hade lyckats med i boxplay.

Tio sekunder efter Lennströms soloåkning satt pucken dock till slut (Jere Innala).

Nytt matchstraff

Men det här var Färjestads kväll, även om Frölunda lyckades reducera (Pontus Johansson) efter Oscar Lawners 4–2-mål.

Det blev dock även 5—3 till Färjestad innan perioden var slut, efter ett fint avslut av Patrik Lundh.

Hänger ni med?

Det gjorde till slut inte Frölunda utan släppte i sistaperioden in ytterligare ett mål (Henrik Björklund igen) och när Frölundaforwarden Mats Rosseli Olsen boxade till sig ett matchstraff i slutet av matchen fastställde Marcus Wessfält slutresultatet till 7–3.

Frölundatränaren Roger Rönnberg var efteråt märkbart besviken och frustrerad.

– I dag vinner Färjestad otroligt mycket närkamper, det gör mig oerhört besviken, spelarna ser tveksamma ut, ser mjuka ut, säger han.

– Det enda som är positivt är att C More tyligen hade ett sändningsavbrott, att fler Frölundafans slapp se skiten.