Färjestad kopplar greppet – slog Skellefteå

Skellefteå får inte till det mot Färjestad.

Färjestads Victor Ejdsell låg bakom segern mot Skellefteå i CHL. Arkivbild.

Ishockey2023-12-05 21:55

Förra veckan förlorade västerbottningarna mot Karlstadsklubben – och nu blev det förlust igen. Detta i den första CHL-kvartsfinalen som spelades i Skellefteå.

Färjestad tog ledningen i den första perioden innan Skellefteå sedan kvitterade. Sedan gjorde Färjestad rycket som blev avgörande i den andra perioden. Victor Ejdsell satte 2–1 och Joel Kellman 3–1. I den tredje perioden utökade sedan Liam Öhgren till 4–1.

Skellefteå reducerade två gånger om och slutresultatet blev till slut 4–3 till Färjestad. Returmötet spelas i Karlstad på tisdag nästa vecka. Då behövs det att Skellefteå vinner med minst två mål för att spela CHL-semifinal.

Parallellt åkte Växjö på en tung förlust borta mot schweiziska Genève-Servette med 1–4. Returen spelas nästa vecka.

Växjö har en tuff uppgift i returmatchen.