Färjestad föll– men klarade kvartsfinalplatsen

Färjestad nöjd förlorare: Sjukt skönt Tre poäng blev en. Ändå log Victor Ejdsell brett efter förlängningsförlusten mot Växjö, 2-3. –Sjukt skönt. En lättnad, säger den stora forwarden efter att Färjestad säkrat kvartsfinalplatsen.

Jubel till slut. Färjestad tappade 2–0 till 2–3 efter förlängning hemma mot Växjö, men säkrade ändå en kvartsfinalplats.

Jubel till slut. Färjestad tappade 2–0 till 2–3 efter förlängning hemma mot Växjö, men säkrade ändå en kvartsfinalplats.

Foto: Tommy Pedersen/TT

Ishockey2022-03-24 21:29

Det var en slutomgång i SHL-ishockeyn med mycket att spela om.

I Karlstad fick båda lagen som de ville.

När tränarna slog sig ned för att ge sin syn på matchen var det i den änden Tomas Mitell inledde.

– Det är ju lite speciellt med en presskonferens med två nöjda tränare. Vi gick för tre poäng men det är helt okej med en, säger han efter att Färjestad förlorat mot Växjö efter förlängning.

Resultatet innebär att lagen behåller sina platser i SHL-tabellen: Växjö slutar femma och Färjestad sexa. För smålänningarna väntar kvartsfinal mot Frölunda medan Färjestad tar sig an Skellefteå.

Att Karlstadlaget har 0-4 i matcher och 5-19 i mål mot västerbottningarna avskräcker inte.

– Det spelar egentligen ingen roll vilket lag vi möter. Uppgiften är likadan ändå. Sedan Mitell kom in (ersatte sparkade Johan Pennerborn) har vi haft en högre lägstanivå och släppt loss lite mer, säger Victor Ejdsell.

Vass formation

Det var formationen med Ejdsell, Daniel Viksten och lagkaptenen Linus Johansson som ordnade kvartsfinalplatsen.

Johansson satte 1-0 och Viksten 2-0 innan Växjö, som inledde klart bäst, fick retroaktiv utdelning genom Julius Nättinen och Martin Lundberg och gick i kapp.

– Vi hade en bra dag. Vi gör det vi ska, två mål. Nu ska vi ta med oss den känslan in i slutspelet. Det är där vi måste vara varje dag, säger Ejdsell som assisterade till båda målen.

”Grym atmosfär”

Växjös tränare Sam Hallam, som tar över som förbundskapten för Tre Kronor efter säsongen, fick avsluta sin grundseriekarriär med seger.

– Jag kommer alltid att komma ihåg den här matchen. Den sista hemmamatchen var tuffare känslomässigt men det var kul att avsluta i Karlstad. Jag spenderade tolv år i Karlskoga och känner många här, säger Hallam.

Den regerande mästartränaren tror på goda chanser mot Frölunda i SM-kvartsfinalen.

– Vi vet att vi har chansen att vinna fyra matcher mot alla lag i serien. Det blir roligt. Det är en grym atmosfär i Scandinavium och det är ett lag som verkligen sätter vår intensitet och vårt närkampsspel på prov, säger han.

Nycklar?

– Disciplinen blir väldigt viktig. De har ett par toppkillar som är väldigt bra i powerplay, säger Hallam.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!