Färjestad bröt Rögles långa svit

Rögle hade inte förlorat i Catena Arena sedan den 25 januari. Michael Lindquists avgörande straff såg till att sviten bröts. –Det är ett tecken på att vi har något bra på gång, säger han.

Färjestad vann efter straffläggning. Arkivbild.

Färjestad vann efter straffläggning. Arkivbild.

Foto: Tommy Pedersen/TT

Ishockey2020-12-15 22:00

Tack vare en straffräddning från storspelande Henrik Haukeland var det fortfarande mållöst när andra perioden drog igång i Ängelholm. Då blev det å andra sidan åka av.

Bara 40 sekunder in i mittenakten avslutade Jacob Nilsson ett riktigt mönsteranfall och gav Färjestad ledningen.

Knappa 20 minuter senare stod det klart att Färjestad skulle inleda slutperioden i ledning och med en gyllene chans att sätta stopp för Rögles långa hemmasvit.

Rögle kvitterade

Hemmalaget hade tagit tre poäng i samtliga hemmamatcher denna säsong.

Men det var lättare sagt än gjort, drygt fyra minuter in i tredje kvitterade Leon Bristedt och matchen gick så småningom till straffar.

Där blev Michael Lindquist ensam om att förvalta sin straff.

Men det kunde slutat annorlunda.

Med fyra minuter och 20 sekunder kvar av ordinarie speltid tog nämligen matchhjälten en tvåminutersutvisning som gav hemmalaget en chans att punktera matchen.

– Det är klart att det inte var ett drömläge att ta en utvisning i slutet på matchen så att de får fem-mot-tre. Jag ska inte säga för mycket, men någonstans måste man få stå upp för varandra och Rögle kom också in med en fjärdegubbe och jag tycker att det var sjukt att jag inte fick med mig en Röglespelare till utvisningsbåset. Men domaren dömer, säger Lindquist.

"Styrkebesked"

Det hade bara gått 15 sekunder av utvisningen när Rögles Adam Tambellini träffade ribban.

– Jag försöker att inte räkna, men nu börjar det bli många. Jag tror det är åttonde matchen i rad jag träffar målramen. Det är skönare när den går stolpe in. Det borde ha varit det avgörande målet, med passningen jag fick borde sitta tio gånger av tio.

TT: Åtta matcher i rad, är det bara otur?

– Det är mer oroande om man inte får chanserna, nu får jag massor av chanser, men för närvarande träffar de bara stolpen eller ribban.

Och i stället blev det alltså Lindquist som såg till att Rögles hemmasvit stannade på nio raka segrar.

– Vi hade en vinst i sudden och en på ordinarie tid här förra året, så vi har bra känslor när vi kommer ner till Ängelholm. Så var det även i dag. Att visa att vi kan slå serieledaren borta, det är ett styrkebesked från oss. Nu har vi en skön jul att se framemot, säger matchhjälten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!