Efter målet senast – kaptenen vill få det att lossna

Att Vimmerby Hockeys lagkapten Jakob Karlsson hamnar i målprotokollet hör inte till vanligheterna. Efter fullträffen senast i premiären mot Kristianstad – vill han kliva fram igen i onsdagens match mot Borås. Men denna gången vill 34-åringen ha alla tre poäng. "Det är bara på det igen", säger han.

Jakob Karlsson hoppas på ett bättre målskytte den här säsongen efter fullträffen senast.

Jakob Karlsson hoppas på ett bättre målskytte den här säsongen efter fullträffen senast.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-10-03 17:00

VH:s lagkapten Jakob Karlsson har varit mer känd som en vass passningsläggare de senaste säsongerna. Veteranen har inte direkt sprutat in mål. Nu kanske en vändning kommer då han fick näta direkt i seriepremiären mot Kristianstad. Och det inte vilket mål som helst, utan en projektil i nättaket. 

– Skönt att göra mål direkt, det är värdefullt. Tidigare har jag gått mållös i flera matcher och då vågar man inte skjuta på samma sätt. Det är klart man önskar att det lossnar mer nu, men jag är en passningsläggare i grunden, säger Jakob Karlsson.

Efter förlusten senast mot Skånelaget vill Karlsson att VH studsar tillbaka borta mot Borås. Men han erkänner att det kommer bli en tuff uppgift och att det är ett motstånd som han har stor respekt för. 

– Det blir en svår match och de har satsat hårt i år. Det blir en spännande utmaning och om vi ska vinna så måste vi vara lite mer noggranna jämfört med senast. Det är många bra lag i den här serien och alla bitar måste sitta. 

Hur är det att vara lagkapten för denna grupp?

– Jag tycker det flyter på som vanligt. Jag försöker få in de nya spelarna i sättet som vi spelar.

Vad krävs för att det ska bli tre poäng mot Borås?

– Vi måste bygga vidare på det som var bra i matchen mot Kristianstad. Jag tycker vi skapade väldigt många chanser och då kommer utdelningen komma till slut.

undefined
Borås nye huvudtränare Fredrik Eriksson här i Frölunda.

Borås huvudtränare Fredrik Eriksson är taggad att ta emot VH i sin hemmapremiär.

– Det ska bli härligt och det ska bli jäkligt spännande. Vimmerby är ett lag som jag har stor respekt för.

40-åringen valde att lägga skridskorna på hyllan i fjol och Fredrik Eriksson har en fin meritlista med flera säsonger i SHL för storklubbarna Frölunda och Färjestad.

Hur har omställningen varit från spelare till tränare?

– Det är klart att det blir en större apparat. Som tränare är det fler saker man behöver ha koll på. Men jag har alltid haft viljan att bli tränare och det känns inspirerande att få chansen nu.

Flera har snackat upp Borås inför den här säsongen, vad säger du om det?

– Det är bara kul att folk tycker det. Vi har ett spännande lag, absolut. Men det är många som kommer att vara med och slåss i toppen. Jag hoppas vi kan vara en av dem. 

Fotnot: Vi tv-sänder VH:s match mot Borås med start 18.55 på vimmerbytidning.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!