Fansen gör att allt blir så mycket roligare

Hockeypartyt fortsätter. Närmast i södra Stockholm. Fansen är påkopplade till max och nu är två supporterbussar fulla även till Huddinge. Som det var i Kallinge i helgen.

Det vankas ny hockeyfest - i Huddinge.

Det vankas ny hockeyfest - i Huddinge.

Foto:

Ishockey2020-03-04 16:30
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är halva grejen: de hängivna supportrarna. Det är bara att fråga Tomas Rydén & co för att inse vad de betyder. "De är som en extra spelare", sa han till mig efter en av matcherna mot KRIF. 

Och det är klart att det är en jäkla skillnad att spela inför halvtomma läktare, med knäpptyst publik. Nu är det starka publikstödet tillbaka på den nivå som det var för några år sedan. Och jag har dessutom förmånen att kunna blicka tillbaka på hur det var för ännu längre sedan. Som på "Tokers tid". Då var det också rejält tryck när Vimmerby Hockey spelade sina matcher. 

Allting blir så mycket roligare. Så mycket trevligare. 

Det skulle finnas en professionell idrottsklack här i trakten, som åkte runt och förgyllde de lokala matcherna med trummor, hejarramsor, sång och glädje. 

Tittar vi till matchen mot Huddinge i tisdags, så är det bara hatten av. Tydligen hade flera VH-spelare brottats med magproblem i ett par dagar efter helgens drabbning i Kallinge. Och frågan var hur det skulle påverka Vimmerby? 

Tja, det märktes inte. VH tog sig an matchen på ett utmärkt sätt och dominerade första perioden kraftigt frånsett de inledande första minuterna. Vimmerby sårade Huddinge gång på gång och utnyttjade gästernas häpnadsväckande naiva försvarsspel så att det stod härliga till. 2–0 var kraftigt i underkant efter första 20 minuterna. Det borde – skulle (?) – ha varit det dubbla. Redan där och då kunde matchen ha varit avgjord. 

I mittperioden kom en kraftig reaktion från VH. Den var inte alls bra. 

Huddinge hade ett mentalt övertag med sig in i den sista akten efter deras utjämning. Mycket talade för "Stockholmsgänget" i det läget. Men icke. 

Vimmerby visade återigen sin mentala styrka, karaktären, och vände matchen igen till sin fördel. På ett imponerande sätt. Jag tycker inte att det var något snack alls. VH vann fullt välförtjänt till slut. 

Vimmerby är som ett delvis helt nytt lag jämfört med tidigt under säsongen. Och klubben har verkligen lyckats med värvningarna som kommit in under resans gång. Niklas Salo, Kristoff Kontos, Wilmer Lindblad, Nils Rygaard och det senaste tillskottet, Jesper Norbäck, har samtliga tillfört mycket kvalitet till det här laget. 

Vimmerby har också fördelen av att ha en "extra" spelare med sin publik. 

Det kommer att bli hockeyfest även i Björkängshallen.