VIK värvar en tjeckisk forward

I onsdags förra veckan inledde Västerviks IK sin säsong, men inte sitter sportchef Victor Öhman lugnt i båten för det. Nästa nyförvärv hämtas in från Tjeckien. Avtalet är på en säsong.

Västerviks sportchef Victor Öhman berättar om sin senaste värvning.

Västerviks sportchef Victor Öhman berättar om sin senaste värvning.

Foto: Jesper Zerman

Ishockey2023-08-08 11:11

Spelaren i fråga är den 27-årige tjeckiska forwarden Václav Karabáček som hämtas in från HC Motor České Budějovice i den tjeckiska högstaligan. Han draftades av NHL-klubben Buffalo Sabres 2014 i den andra rundan som den 49:e spelaren totalt. Dock har det inte blivit något spel i NHL. För Karabáček har det istället blivit spel i farmarlaget Rochester Americans i AHL. 

Öhman berättar mer om sitt nyförvärv: 

– I Václav får vi in en allround spelare, han är ganska avig och kan göra det oväntade med pucken. Spelskicklig och med bra skridskoåkning. Han har varit en stor talang länge och blev draftad ganska högt för några år sedan. Därefter har han väl varit lite för bekväm för att ta nästa kliv. En joker. Det passade bra i tiden för honom att komma hit och testa på Sverige nu. Han har rätt inställning och vill ta sig framåt i karriären, så det ska bli väldigt spännande att få se honom här hos oss.

Enligt Öhman kommer Karabáček att ansluta till helgen och kan vara aktuell till träningsmatchen mot Nybro nästa onsdag.

– Han ansluter nu på söndag och är aktuell för Nybro. Han har varit på is hela sommaren och kommer ansluta i bra status.

Är lagbygget klart nu?

– Nja, ett lagbygge blir man aldrig riktigt klar med. Men jag känner mig nöjd med vår uppsättning just nu. Sen kan det uppstå skador osv som gör att vi måste ut på marknaden igen, berättar Öhman.

VIK har 14 forwards, sju backar och två målvakter under kontrakt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!