Eriksson Ek målgörare i Minnesotaseger

Minnesota vann över New York Rangers med 5–2 på hemmaplan i nattens NHL-möte. –En viktig vinst, säger Joel Eriksson Ek.

Minnesota besegrade New York Rangers i nattens NHL-möte. På bilden Minnesotas Marcus Foligno och New York Rangers målvakt Alexandar Georgiev.

Ishockey2022-03-09 06:35

Hemmalaget tog ledningen i första perioden. Först genom Ryan Hartman och sedan 2–0 av Eriksson Ek.

Målet var Eriksson Eks 17:e för säsongen och hans 29 poäng hittills den här säsongen är bara ett poäng från hans toppnotering i NHL i fjol.

– Vi försökte pusha varandra för att få det gjort på rätt sätt. Vi fick med oss flera mål som hjälpte oss i kväll, säger Eriksson Ek efter matchen.

I andra perioden kom gästerna ikapp – Dryden Hunt fixade 2–1 och Mika Zibanejad kvitterade i numerärt underläge.

Men Zibanjeads kvittering räckte inte till. Minnesota fick in pucken tre gånger till innan andra perioden var över. Tredje perioden blev dock utan mål.

– Jag tycker att den första perioden var rätt jämn, de var lite mer desperata och det hjälpte dem att få de två målen. Vi gjorde ett bra jobb med att komma tillbaka i matchen. Det var några snabba (mål) som satte dit oss, säger Rangers Ryan Stromer under presskonferensen efter matchen.

Minnesota har haft det kämpigt de senaste veckorna och nattens vinst var bara den tredje på elva matcher – alltså en viktig seger, säger Erikson Ek, men tillägger:

– Det är bara en match. Vi måste göra det om och om igen.