Eric Karlsson: "Skön seger i dubbel bemärkelse"

KHK-tränaren Eric Karlsson hade dubbla anledningar att vara nöjd med segern mot Vimmerby. "Vi behövde verkligen vinna och så var det skönt att få komma hem och slå VH", sa han.

Eric Karlsson, tränare i KHK.

Eric Karlsson, tränare i KHK.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-03-07 19:00

Med Vimmerby Hockey som moderklubb och ett förflutet som tränare i klubben har Eric Karlsson en speciell relation till VH. I söndags var han tillbaka i ishallen och ledde laget i motståndarbåset. Ett Karlskrona HK som han tog över tränaransvaret för VH inför Allettan och som har haft en tuff resa så här långt. Därför kändes 2–1-vinsten speciell i dubbel bemärkelse för den 27-årige Vimmerbykillen.

– Det var jäkligt skönt. Först och främst för att vi var i behov av tre poäng för att hoppet om att nå play in skulle leva vidare. Men det kändes ju bra att få besegra Vimmerby också, sa Eric Karlsson.

 Som helhet tyckte han att Karlskrona förtjänade segern sett till hur det såg ut på isen.

– Vi behövde poängen lite mer och det märktes också på isen. Mina spelare offrade sig lite extra och det behövs mot ett lag som Vimmerby som är väldigt taktiskt drillade och homogent som lag.

Karlsson erkänner dock att man hade lite flyt i slutet av andra perioden då VH var ytterst nära att kvittera till 2–2 i power play.

– De hade tre kanonlägen i följd där och att det inte blev mål där var något av det sjukaste jag upplevt. Sedan tycker jag att vi ligger rätt och manövrerar ut dem rätt väl i tredje för då skapar de inga jätteheta lägen vad jag kan minnas, sa Karlsson.

Karlskrona avslutar med bortamatcher mot Nybro och Mariestad. Två segrar kan innebära att säsongen förlängs.

– Hoppet lever, konstaterar Eric Karlsson.

Segern mot Vimmerby var speciell för Eric Karlsson som har ett långt förflutet i klubben.
Segern mot Vimmerby var speciell för Eric Karlsson som har ett långt förflutet i klubben.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!