Eric Karlsson: "Hjärtat kommer alltid banka för VH"

Det har varit en intensiv vecka för Vimmerbykillen Eric Karlsson. I tisdags blev han vald som Karlskrona HK:s nya huvudtränare, i onsdags gjorde han första matchen med laget och på söndag ska han leda KHK i premiären av Allettan.

Eric Karlsson, till vänster, blev i veckan Karlskrona HK:s nya huvudtränare.

Eric Karlsson, till vänster, blev i veckan Karlskrona HK:s nya huvudtränare.

Foto: Vimmerby Tidning

Ishockey2021-01-10 09:00

27-årige Eric Karlsson är fostrad i Vimmerby Hockey och har också varit tränare i A-laget i VH. De senaste åren har han tillbringat i Karlskrona HK och arbetat med klubbens juniorlag (J18 och J20). Men när KHK i tisdags valde att sparka Mats Lusth, huvudtränare för A-laget, var det snabba puckar för Karlsson. Han blev tillfrågad om att ta över och tackade ja. 

– Det har gått fort. Givetvis så fick jag en fråga om jag var intresserad innan det skedde. Men det var självklart att tacka ja, berättar Vimmerbysonen. 

Han har kastats in i hetluften direkt. KHK slutade trea i grundserien och spelar därmed Allettan – som inleds redan på söndag för deras del. Karlsson har dock fått göra en match med laget inför Allettan-premiären mot Troja/Ljungby på söndag. Det var i onsdags, när KHK föll med 1–0 mot Borås i sin avslutande match i grundserien. 

– Det var en intensiv dag överlag i onsdags. Matchen i sig kommer väl inte gå till historien som en av de bästa prestationerna, berättar Karlsson och fortsätter:

– Nu väntar en Alletta som jag är superladdad inför. Klubben har ett tydligt mål att man vill komma tillbaka till Allsvenskan och jag hoppar på det tåget.

Han berättar också om varför det sker en tränarförändring i KHK mitt i brinnande säsong.

– Man har inte varit nöjda med hur prestationerna sett ut, trots bra resultat.

Vad hoppas du kunna tillföra och förändra?

– Min förväntan är att vi ska våga spela mer konstruktiv hockey och våga misslyckas. Rent speltaktiskt kan man inte ändra för mycket när man kommer in så här.

Den 17 januari och 14 februari blir två speciella datum för Karlsson del. Då möter han nämligen Vimmerby Hockey i Allettan. KHK inleder på hemmais och möter VH på bortais i februari.

– Det blir första gången jag möter VH i seriesammanhang, både som tränare och spelare. Det kommer att bli speciellt, framför allt när vi åker upp till "Tigerkulan" och jag står på andra sidan. Hjärtat kommer alltid banka för moderklubben, säger han.

Jag antar att du har ganska bra koll på VH...?

– Relativt bra koll. Det är ett jättebra lag som kompletterat med spelare under säsongen, precis som man gjorde förra säsongen.

Vad tror du annars om era chanser i Allettan?

– Det kommer vara ganska jämnt hela vägen in, tror jag. Varje match är viktig för varje lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!