Efterlängtad seger för krisande Djurgården

Efter fem raka förluster fick krisande Djurgården äntligen jubla igen. Jumbon vann med 3–0 hemma mot Malmö. –Just nu tar man varje seger man kan. Den här var väldigt viktig, väldigt skön, sade hemmamålvakten Mantas Armalis, som höll sin första nolla för säsongen, till C More.

Djurgårdsmålvakten Mantas Armalis jublar efter 3–0 hemma mot Malmö.

Ishockey2021-11-30 21:42

Djurgården har haft det förtvivlat svårt att vinna hockeymatcher den här SHL-säsongen. Inför tisdagskvällen hade Stockholmslaget blott gått segrande ur fyra av 22 möten.

Inte heller Hovet har varit en borg för Djurgården så här långt. Men mot Malmö fick man fira inför hemmafansen för tredje gången den här hösten.

Och det var backarna som visade vägen.

Unge Ludvig Hedström gav hemmalaget ledningen med ett skott från blålinjen halvvägs in i den första perioden. Och sex minuter därpå stänkte backkollegan Rasmus Bengtsson in 2–0-målet.

I mittperioden hade Malmö bitvis stort tryck i Djurgårdszonen, men Mantas Armalis höll tätt i hemmamålet och läget var oförändrat inför den tredje perioden. Väl där säkrade Linus Andersson definitivt trepoängaren för Djurgården med sitt 3–0-mål några minuter från slutet.

"Börjar från grunderna"

Att det var få klara målchanser i matchen hade Mantas Armalis inget emot.

– Skönt att vi kan bjuda på en tråkig match sett utifrån målchanserna som vi bjuder dem på. Det är fantastiskt att se, sade han till C More och hyllade Djurgårdens försvarsspel.

– Vi börjar från grunderna, från det som är viktigt: att hålla tätt bakåt. Sedan kan vi spela på deras misstag i stället för att de kan spela på våra, och utnyttja det framåt.

I och med segern kryper Djurgården lite närmare lagen ovanför.

Upp till nästjumbon Timrå, som 4–3-besegrade Rögle efter straffar, skiljer nu fyra poäng.

Frölunda föll hemma

Tabelltvåan Rögle tappar, förlusten till trots, inte mark i toppen av tabellen. Serieledande Frölunda förlorade nämligen med samma siffror hemma mot Oskarshamn. Även den matchen fick avgöras på straffar.

Kvällens mest svängiga historia utspelade sig i Dalarna. Gästande Färjestad tog ledningen med 2–0 i den första perioden, men Leksand lyckades både komma i kapp och gå om till 3–2 i mitten på den andra perioden. Färjestad kvitterade till 3–3 innan mittperioden var färdigspelad. I tredje smällde Leksand in två raka mål, vann till slut med 5–4 och hakar fortsatt på i toppen av tabellen.