VIK fortsätter hålla stängt efter nya covid-19-fall

På tisdagskvällen genomförde Västerviks IK en ny vända covid-tester på alla i och runt truppen för att fånga upp eventuellt nya smittade. Resultatet av testrundan gör att man fortsatt håller verksamheten stängd.

Västerviks IK får fortsatt hålla verksamheten nedstängd då man har över tio spelare i truppen smittade med covid-19.

Västerviks IK får fortsatt hålla verksamheten nedstängd då man har över tio spelare i truppen smittade med covid-19.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2022-01-04 19:48

Det var i söndags, då laget återsamlades efter nyårsledigheten, man hittade de första fallen. Då plockades först fyra personer upp, en siffra som under måndagen växte till sex stycken. Under tisdagen hittade man ännu fler fall.

– Vi har nu över tio fall i truppen, berättar VIK-tränaren Martin Gudmundsson.

Verksamheten har varit stängd sedan i söndags och kommer så fortsatt vara fram till, minst, fredag.

– Mehmet (Gözen, VIK:s lagläkare) vill att vi fortsätter pausa och inte ha något samröre med varandra. Så vi fortsätter stänga till fredag och ta nya tester då och därefter fatta ett nytt beslut, säger Gudmundsson.

VIK skulle ha spelat hemma mot Västerås på onsdagen och hemma mot BIK Karlskoga på fredagen. Två matcher som givetvis inte blir av. Inte heller söndagens bortamatch mot Björklöven kommer att spelas som planerat, enligt tränaren.

– Det kommer inte bli aktuellt för oss att spela den här veckan, det kommer inte att funka.

Nästa match i schemat är bortamatchen mot Mora nästa tisdag.

– Jag har svårt att se oss spela då, ens. Vad jag har kunnat läsa mig till har Mora också många smittade i sin trupp. Nej, de här fyra matcherna får vi nog planera in framöver och sikta in oss på nästa fredag hemma mot AIK.

Vad krävs för att ni ska komma igång igen?

– Först och främst att vi är friska och kan ställa en trupp på benen, sen därefter får vi ta ett beslut när det är aktuellt att spela. Vi behöver vara redo för match innan vi spelar.

Hur mår de smittade spelarna?

– Av de som vi hittade idag (tisdag) är det ingen som känner någonting. Hade det varit match imorgon hade de spelat om de inte hade testat positivt då. De som testat positivt tidigare har knappt några symtom, det är nån som har feber och ett par som känt sig allmänt hängiga.

Hur upplever du den här situationen?

– Såklart segt att inte få jobba men samtidigt har jag och vi i laget stor respekt för smittan och det som pågår i samhället. Vi vill inte chansa med något.

På tisdagskvällen meddelade Hockeyallsvenskan på sin hemsida att matchen som skulle ha spelats på fredag, mellan VIK och BIK Karlskoga, är framskjuten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!