SylvegĂ„rds besked om framtiden – lĂ€mnar Vimmerby Hockey

Guldjubel i lördags efter megasuccén dÀr Vimmerby Hockey mot alla odds blev klart för Hockeyallsvenskan. Trots det kommer inte mÀstartrÀnaren Hampus SylvegÄrd att följa med laget upp i landets nÀsta högsta division.

Hampus SylvegÄrd.

Hampus SylvegÄrd.

Foto: Meijer Media

Ishockey2024-04-26 08:59

Hampus SylvegĂ„rd och Vimmerby Hockey har haft en fantastisk resa tillsammans. FrĂ„n förra sĂ€songens rafflande kamp dĂ€r VH var ytterst nĂ€ra att nĂ„ kvalserien för första gĂ„ngen, till den hĂ€r sĂ€songens enorma framgĂ„ng som slutade i avancemang till Allsvenskan. 

Nu Àr den resan över, i varje fall tillfÀlligt. Detta meddelar Vimmerby Hockey i ett pressmeddelande.

Nybro Vikings presenterade honom kort dÀrefter som ny assisterande trÀnare för klubben, dÀr han kommer gÄ bakom rutinerade trÀnaren Tommy Samuelsson. Kontraktet med Nybro Àr skrivet pÄ tre Är.

I en kommentar pÄ VH:s pressmeddelande sÀger Hampus SylvegÄrd sÄhÀr:

– Jag vill tacka Vimmerby för allt stöd och kĂ€rlek ni har gett oss och mig dessa tvĂ„ sĂ€songerna. Vimmerby tog in mig som kanske ett litet osĂ€kert kort och gav mig verkligen chansen till att utvecklas. Ni kommer alltid ha en speciell plats i hjĂ€rtat och jag Ă€r jĂ€ttetacksam över allt ni som klubb, spelare och fans har gjort för mig. Vi har gjort nĂ„got riktigt stort tillsammans och det kommer alltid vara med mig. Vem vet vi kanske syns i framtiden. Tack för allt!

SylvegÄrd till Nybros hemsida:

– Jag ser fram emot att komma till Nybro och fortsĂ€tta pĂ„ den resan som föreningen befinner sig i. Jag har hört mycket gott om Nybro och deras kultur samt intresse för ishockeyn. Den vill jag vara en del av framĂ„t.

Nybro Vikings klubbdirektör Kim Ahlqvist om rekryteringen: 

– Vi har haft en dialog med Hampus sedan en tid tillbaka och Ă€r vĂ€ldigt glada över att han signerat ett kontrakt som strĂ€cker sig över de kommande tre sĂ€songerna. Vi vill fortsĂ€tta accelerera ishockey bĂ„de pĂ„ ledarnivĂ„ och spelarnivĂ„. Hampus Ă€r en framtidsman i svensk ishockey har och redan i Vimmerby visat en stor kompetens genom att ta de till HockeyAllsvenskan. Nu ser vi fram emot att se honom i vĂ„r dagliga verksamhet.

* Mer om detta kommer under dagen pÄ vÄr sajt.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!