Sylvegårds besked om framtiden – lämnar Vimmerby Hockey

Guldjubel i lördags efter megasuccén där Vimmerby Hockey mot alla odds blev klart för Hockeyallsvenskan. Trots det kommer inte mästartränaren Hampus Sylvegård att följa med laget upp i landets nästa högsta division.

Hampus Sylvegård.

Hampus Sylvegård.

Foto: Meijer Media

Ishockey2024-04-26 08:59

Hampus Sylvegård och Vimmerby Hockey har haft en fantastisk resa tillsammans. Från förra säsongens rafflande kamp där VH var ytterst nära att nå kvalserien för första gången, till den här säsongens enorma framgång som slutade i avancemang till Allsvenskan. 

Nu är den resan över, i varje fall tillfälligt. Detta meddelar Vimmerby Hockey i ett pressmeddelande.

Nybro Vikings presenterade honom kort därefter som ny assisterande tränare för klubben, där han kommer gå bakom rutinerade tränaren Tommy Samuelsson. Kontraktet med Nybro är skrivet på tre år.

I en kommentar på VH:s pressmeddelande säger Hampus Sylvegård såhär:

– Jag vill tacka Vimmerby för allt stöd och kärlek ni har gett oss och mig dessa två säsongerna. Vimmerby tog in mig som kanske ett litet osäkert kort och gav mig verkligen chansen till att utvecklas. Ni kommer alltid ha en speciell plats i hjärtat och jag är jättetacksam över allt ni som klubb, spelare och fans har gjort för mig. Vi har gjort något riktigt stort tillsammans och det kommer alltid vara med mig. Vem vet vi kanske syns i framtiden. Tack för allt!

Sylvegård till Nybros hemsida:

– Jag ser fram emot att komma till Nybro och fortsätta på den resan som föreningen befinner sig i. Jag har hört mycket gott om Nybro och deras kultur samt intresse för ishockeyn. Den vill jag vara en del av framåt.

Nybro Vikings klubbdirektör Kim Ahlqvist om rekryteringen: 

– Vi har haft en dialog med Hampus sedan en tid tillbaka och är väldigt glada över att han signerat ett kontrakt som sträcker sig över de kommande tre säsongerna. Vi vill fortsätta accelerera ishockey både på ledarnivå och spelarnivå. Hampus är en framtidsman i svensk ishockey har och redan i Vimmerby visat en stor kompetens genom att ta de till HockeyAllsvenskan. Nu ser vi fram emot att se honom i vår dagliga verksamhet.

* Mer om detta kommer under dagen på vår sajt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!