Efter seriesegern: "Vilken resa vi har gjort"

Då var det klart. Vimmerby Hockey vinner serien - och får lira vidare i playoff framöver. Tränarparet Phil Horsky och Mattias Lindén var glada och stolta efter vinsten mot Hanhals (4-1): "Vilken resa vi har gjort".

Phil Horsky var nöjd efter segern mot Hanhals.

Phil Horsky var nöjd efter segern mot Hanhals.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-02-12 22:04

Skulle VH få en reaktion efter urladdningen mot Kalmar, eller skulle de fortsatta på samma spår mot Hanhals? Svaret blev det sistnämnda – i varje fall de sista två perioderna. Första 20 minuterna var annars allt annat än bra.

– Nej, det var dåligt. Vi visade inte samma attityd som mot Kalmar. Men vi hade ett bra snack i paus och jag sa att vi måste bestämma oss för hur vi vill spela resten av säsongen, säger Phil Horsky. 

Gensvaret var tydligt. Vi ska kanske inte kalla det klasskillnad, men lite åt det hållet var det. Hanhals hade inte en chans att hänga med i svängarna när VH drog upp tempot och visade en helt annan glöd och beslutsamhet i den andra och tredje perioden. 

Underläget (0–1) vändes till ledning (3–1) efter två spelade perioder. Detta efter tre mål från nära håll av först Nils Rygaard, sedan dubbelt upp genom Mathias Wigley.

– Vi visar bra moral som vänder på det här, sa Horsky efter matchen. 

Han var som alla andra i VH-lägret helnöjd. 

Sista perioden blev mer eller mindre en transportsträcka mot slutsignalen – och seriesegern. VH var aldrig hotat, utan kontrollerade matchen på ett bra sätt. Inte minst efter att Jakob Karlsson satte 4–1 efter en fullkomligt magnifik passning från Roman Semjonovs. 

Med två omgångar kvar är nu VH redan klara serievinnare. Runt hörnet väntar playoff. 

Phil Horsky:

– Vi har utvecklas enormt som lag under säsongen, både som lag och individuellt. Vi har en tydlig identitet i det vi gör. För man ska veta att det är en tuff serie vi spelat i. Det är en annan hockey än den som spelas i Allettan. Här är det mer desperation. 

Hur går ni vidare efter det här, med två matcher kvar att spela i fortsättningsserien?

– Det går inte att gå ner sig på något sätt. Det tillåter vi inte heller, säger Phil Horsky och får ett nickande svar av assisterande Mattias Lindén. 

–  Vi kommer fortsätta på samma sätt som innan och vill såklart vinna matcherna som återstår. 

Oskar Carlsson i duell med en Hanhalsspelare.
Oskar Carlsson i duell med en Hanhalsspelare.
Matchfakta:

Hanhals Kings IF-Vimmerby Hockey 1-4 (1-0, 0-3, 0-1)

Första perioden: 1-0 (16:08) Lukas Wahlberg (Lucas Högosta, Fabian Krantz)

Andra perioden: 1-1 (21:24) Nils Rygaard (Kristoff Kontos, Niklas Salo), 1-2 (28:55) Mathias Wigley (Oscar Gustafsson, Oscar Carlsson), 1-3 (36:01) Mathias Wigley (Jakob Karlsson, Anton Carlsson) 

Tredje perioden: 1-4 (52:24) Jakob Karlsson (Roman Semjonovs)

Skotten: 29-30

Utvisningsminuter: 4-0

Publik: 204

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!