Sportchefen tydlig: "Målet är fortfarande kvalserien"

Kommer tappet av Oskar Lindgren påverka Vimmerby Hockeys ambitionsnivå? Sportchefen Pelle Johanssons svar är tydligt. "Målet är fortfarande att nå kvalserien", säger han.

Oskar Humble tränade med VH på torsdagen och kan bli aktuell för spel nästa vecka.

Oskar Humble tränade med VH på torsdagen och kan bli aktuell för spel nästa vecka.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-02-08 20:00

Vimmerby Hockey toppar Allettan och är på god väg att skaffa sig ett bra utgångsläge inför slutspelet. Frågan hur tappet av Oskar Lindgren kommer att påverka lagets ambitioner har väckts.

– Det är klart att vi tappar en av Hockeyettans bästa backar, men samtidigt ska man ha i åtanke att vi har flera andra duktiga spelare på backsidan som får chansen att gå in och ta den istid som blir ledig. Därför kan jag tryggt säga att vårt mål fortfarande är att nå kvalserien. Det som kan ställa till det är att vi blir känsligare för skador och sjukdomar framöver, säger Pelle Johansson.

Hur har reaktionerna i spelartruppen varit?

– Känslan är att de förstår att det är den här verkligheten vi lever i. Någonstans är det bra för oss som klubb att få fram spelare som kan ta steget vidare till en högre nivå. Jag tror dessutom att det här kommer att bli allt vanligare framöver. Lagen i ligorna ovanför oss har tillgång till ett helt annat kapital helt enkelt.

En ersättare för Lindgrens sågs på isen redan under torsdagens träning. Oskar Humble (tidigare Carlsson) tränade med laget. Den blivande 33-åringen spelade inte förra säsongen, men har runt 250 allsvenska matcher i bagaget och kan tillföra mycket med sin rutin framöver.

– Oskar registrerades förra veckan och var tänkt som en backupspelare i första hand. Han har tränat en del med laget efter jul, men kommer att behöva ett par pass till innan han är redo. Dessutom behöver vi komma överens om en del detaljer i hans kontrakt. 

Pelle Johansson, Sportchef Vimmerby Hockey.
Pelle Johansson, Sportchef Vimmerby Hockey.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!