Lugnande besked om Jidenius: "Mår förhållandevis väl"

En hjärnskakning, men inga skador på nacke, rygg eller huvud. Det är beskedet kring skadeläget för Lucas Jidenius som åkte på en tuff tackling i VH:s match mot Hanhals i onsdags. "Han mår förhållandevis väl", säger VH:s klubbchef Morgan Persson.

Lucas Jidenius ska må efter omständigheterna väl dagen efter han blev skadad i matchen mot Hanhals.

Lucas Jidenius ska må efter omständigheterna väl dagen efter han blev skadad i matchen mot Hanhals.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-11-04 11:24

Det var precis i upptakten av den tredje perioden borta mot Hanhals på onsdagskvällen som Vimmerbyspelaren Lucas Jidenius blev tacklad bakifrån mot sargen. Smällen tog illa och Jidenius blev liggande på isen och togs så småningom omhand av ambulanspersonal och fördes till sjukhus för kontroll.

– Den senaste rapporten jag har fått idag tyder på att Lucas mår väl efter omständigheterna. De undersökningar som gjorts visar inte på några skador i varken nacke, rygg eller huvud. Däremot har han drabbats av någon form av hjärnskakning och var kvar på sjukhuset över natten för tillsyn. Hans föräldrar är på plats och stöttar och kommer se till att han kommer hem när han blir utskriven förhoppningsvis senare under dagen, säger Morgan Persson.

Hur var stämningen bland spelare och ledare efter händelsen?

– Många var så klart skärrade. Det blir alltid oroligt när ambulans får kallas in och det kan vara något allvarligt. Nu underlättades situationen av att Lucas var vid medvetande och var talbar under tiden. Och det viktigaste är att han efter omständigheterna mår okej nu.

Morgan Persson har även varit i kontakt med domarteamet om situation och en eventuell anmälan, men så blir det inte.

– Jag kan tycka att tacklingen var vårdslös, men efter att ha fått domarnas kommentar kring händelsen så respekterar vi deras beslut och går inte vidare.

Lucas Jidenius
Lucas Jidenius
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!