Heljemo vänder tillbaka till Vimmerby Hockey

Tillbaka till moderklubben. Visst är det så. Jakob Heljemo återvänder till Vimmerby Hockey efter att ha spelat på högre nivå i flera år. 24-åringen kommer närmast från spel i danska Odense Bulldogs. "Jag kommer in i rätt tid, när det börjar bli som roligast", säger han.

VH-fostrade Jakob Heljemo återvänder till moderklubben.

VH-fostrade Jakob Heljemo återvänder till moderklubben.

Foto: Christian Wahlgren, Pucksnack.com

Ishockey2023-12-11 13:22

Tidig julklappspresent. Ja, något ditåt. 

Jakob Heljemo är klar för Vimmerby Hockey. Efter fyra säsonger i allsvenska Tingsryd skrev han på för danska Odense inför den här säsongen. Sejouren där blev kortvarig. 

– Det blev som det blev i Danmark. 

Vad hände?

– De har inte så många importplatser och ville göra en förändring. Det kom från en dag till en annan. Tydligen hade de hoppats på mer från min sida. Det var inte tillräckligt, men själv är jag nöjd med mitt spel däremot hade man önskat fler poäng. 

Hur kände du inför det. Att bara packa ihop och lämna?

– Klart att det inte var det roligaste att tvingas bryta upp så plötsligt. Och sen är det inte det allra enklaste att hitta något nytt. Särskilt inte när marknaden ser ut som den gör. 

Trots det så löste det sig ganska snabbt för den spelskicklige centern. Moderklubben Vimmerby Hockey kom in i bilden – och Heljemo tyckte det intressant. 

– Det var det bästa alternativet för mig. Roligt att de ville ha mig. 

 Hur känner du inför det. Att komma "hem" igen?

– Det är tio år sen jag flyttade till Göteborg. Det är länge sen och det kändes lite konstigt att gå in i hallen igen. Den är fräschare nu, säger Jakob och berättar att han ska bo hemma i källaren hos sin kusin. 

Han säger också: 

– Min farfar (Tord) kommer nog vara glad. Nu kan han se mig spela oftare. 

Vad hoppas du kunna tillföra laget?

– Jag har en del rutin efter alla år i Allsvenskan och har också skaffat mig erfarenhet från andra håll. Jag vill göra vad jag kan för att hjälpa laget att vinna matcher. Det ska bli jäkligt kul att komma igång. Det är nu det roliga börjar i säsongen, med Allettan. 

Mestadels har Jakob spelat center, men passar också i forwardsrollen. 

Känner du tryck på dig när du ska spela i Hockeeyttan, med din moderklubb?

– Jag har aldrig testat att spela i den här ligan, förutom en match då jag var utlånad till Nybro. Annars jag har mest spelat i botten av Allsvenskan med Tingsryd. Sen om jag känner något tryck? Jag vill inte känna det, men lite så är det nog ändå. Man vill visa upp sig från sin bästa sida. Så är det såklart överallt, men kanske extra nu när jag ska spela i Vimmerby. 

Heljemo har utöver Allsvenskan också fått testa på spel i SHL, både med Frölunda och Växjö. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!