Dramatiskt slut när VH slog tippade topplaget

Med fyra sekunder kvar att spela låg Vimmerby Hockey under med 3–2 borta mot Nybro. En kvittering i sista stund och ett snabbt avgörande i förlängningen senare var det ändå gästerna som fick åka hem med segern i träningsmatchen. "Det känns skönt att vinna på det sättet", säger tränaren Staffan Lundh.

Vimmerby Hockey vann träningsmatchen borta mot Nybro Vikings. Arkivbild.

Vimmerby Hockey vann träningsmatchen borta mot Nybro Vikings. Arkivbild.

Foto: Södermanlands Nyheter

Ishockey2021-09-22 21:43

Det var tre helt olika perioder som Nybro Vikings och Vimmerby Hockey bjöd på i Liljas Arena under onsdagkvällen.

Kort sammanfattat:

* En förstaperiod där VH var bättre i inledningen och i slutet. 0–1 kom välförtjänt när Hugo Ollila var sist på pucken efter Aku Alhos skott och Niki Koskinens styrning. 1–1 kom i mitten på perioden, genom Nybros Eero Salivahti.

* En andraperiod som blev sönderhackad för VH:s del, med massvis av utvisningar. Inte helt ologiskt kom också ledningsmålet efter knappt 13 minuter för hemmalaget, genom Robin Wengdahl. Johan Schreiber replikerade blixtsnabbt och 2–2 var ett faktum. Men Hannes Johansson såg ändå till att Nybro gick in med en rättvis ledning i paus.

* En tredjeperiod där VH tryckte på och jagade en kvittering som aldrig såg ut att komma. Men med tre sekunder kvar att spela vispade Aku Alho in 3–3 i en trängd situation och matchen gick till förlängning.

I förlängningen – som spelades tre mot tre – behövde Philip Elgestål bara tio sekunder på sig att avgöra. VH:s nummer nio tog sig förbi alla Nybro-spelare och smällde in pucken i krysset.

– En riktig raket från Philip. Det var snyggt, kommenterar VH-tränaren Staffan Lundh, som hade all anledning att vara glad efter matchen:

– Det känns skönt att vinna på det sättet som vi gör. Vi skapar en hel del i den tredje perioden och det kändes som att ett mål var på gång tidigare än det kom.

Något VH däremot behöver bli bättre på är att hålla sig borta från utvisningsbåset, menar Staffan Lundh.

– Ja, det blev lite för många utvisningar. Det är något som vi får ta lärdom av. Överlag så blev den andra perioden väldigt rörig för vår del, där vi stressar upp oss och jagar upp oss. Inför den tredje perioden pratade vi om att återgå till det spelet vi hade i början på den första perioden och att komma tillbaka till utgångspositionerna. Och det gjorde vi på ett jädra bra sätt, säger tränaren.

VH vann alltså träningsmatchen mot seriekollegan Nybro och visade att man också har ambitioner att vara med och slåss i toppen av Hockeyettan under säsongen.

– När vi har våra ljusaste stunder så spelar vi med riktigt bra fart. Det finns perioder där vi blir lite ängsliga, och det är sånt man får jobba på.

Nybro–Vimmerby 3–4 (e.f.)

Första perioden: (03:41) 0–1 Hugo Ollila (Niki Koskinen), (10:30) 1–1 Eero Savilahti.

Andra perioden: (12:47) 2–1 Robin Wengdahl, (13:23) 2–2 Johan Schreiber (Todd Winder), (16:29) 3–2 Hannes Johansson.

Tredje perioden: (19:57) 3–3 Aku Alho. 

Förlängning: (00:10) 3–4 Philip Elgestål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!