Dramatiskt när Vimmerby mötte Hanhals

Vi fick se en frejdig, tempostark och underhållande hockeymatch när Vimmerby tog emot Hanhals. Statistiken talade för VH, som hade fem raka segrar mot Kungsbackalaget. Det blev en sjätte...

VH firar efter ett av målen.

Ishockey2020-12-28 21:12

Men det var definitivt ingen enkel seger (5–2). Vimmerby fick jobba stenhårt för trepoängaren. Hanhals skapade minst lika många klara lägen som VH. Vimmerby tog ledningen genom Albin Bardh tidigt i matchen på pass från Jakob Karlsson, som därmed gjorde poäng mot Hanhals för sjätte matchen i rad. Samma fina facit nådde Anton Carlsson tidigt i den andra perioden när han assisterade till Jonas Nymans 3-1-mål. Innan dess hade Hanhals gjort ett mål och Sebastian Vidmar ett för VH.

I Inledningen av den tredje perioden fick gästerna närkontakt då de reducerade till 3–2. Matchen stod här och vägde tills Sebastian Vidmar tryckte in en retur fram till 4–2 från nära håll. I slutet kom 5–2 genom Ludvig Vännström.

En mycket skön och också viktig seger för VH. Samtidigt vann Mörrum borta mot Kallinge och Nybro segrade mot Halmstad. Härnäst väntar Kalmar borta för VH.

Målen: 1–0 (5.45) Albin Bardh (Jakob Karlsson, Eric Backman), 1–1 (9.18) Filip Persson (Markus Ruuskanen), 2–1 (11.36) Sebastian Vidmar (Todd winder, Johan Schreiber), spel 5/4, 3–1 (21.29) Jonas Nyman (Anton Carlsson), 3-2 (22.37) Albin Svensson (Kim Roussakof, Filip Persson), 4–2 (52.40) Sebastian Vidmar (Oskar Carlsson, Johan Schreiber), 5–2 (58.05) Ludvig Vännström