Djurgårdens spektakulära vändning – Brynäs i topp

Underläge med 1–3 med drygt 2.30 kvar att spela. Då stod Djurgården för en spektakulär vändning borta mot Bik Karlskoga i hockeyallsvenskan och vann med 4–3 efter förlängning. Marcus Krüger blev segerskytt. Brynäs tog tillbaka serieledningen efter seger borta mot Södertälje.

Målskytten Theo Lindstein klappar om comebackande Brynäsmålvakten Anders Lindbäck efter segern borta mot Södertälje.

Ishockey2023-11-01 21:39

Djurgården såg ut att gå mot sin sjunde förlust på tolv matcher när vändningen kom.

Blir det också den definitiva?

Efter en lovande inledning har Djurgården underpresterat och förlusterna har stått som spön i backen.

Det började också illa borta mot Bik Karlskoga då målvakten Hugo Hävelid släppte in ett skott från mittcirkeln av Hampus Plato.

En chockstart för Djurgården och ännu värre såg det ut när Gustaf Thorell gjorde 3–1 efter 15.35 av tredje perioden.

Men en stark spurt tog matchen till förlängning sedan Wiktor Nilsson först reducerat och Linus Klasen kvitterat i numerärt överläge, båda målen kom med Hävelid utplockad.

Där avgjorde centerstjärnan Marcus Krüger efter bara 14 sekunder.

Djurgården ligger dock långt ned i tabellen, trea från slutet.

Snabb vändning

Seriefavoriten Brynäs tog tillbaka serieledningen som laget tappade efter att ha blivit nollat hemma mot Björklöven i toppmötet senast.

Brynäs vände 0–1 till 4–1 borta mot Södertälje.

SSK tog ledningen genom Ludwig Blomstrand, men Gävlelaget vände inom loppet av 42 sekunder i slutet av första perioden.

Johan Larsson petade in kvitteringen i powerplay och Theo Lindstein sköt 2–1 i öppet läge.

Oliver Tärnström och Linus Lindblom, i tom bur, avgjorde i sista perioden.

Rutinerade målvakten Anders Lindbäck gjorde comeback i Brynäskassen efter skada och tog 32 av 33 skott.

Björklöven föll hemma mot Mora med 0–3 och ligger tvåa, en poäng bakom Brynäs som dock har en match mindre spelad.

Fyrverkeri av Gynge

AIK:s stjärnveteran Richard Gynge har haft svårt att komma i gång med målskyttet den här säsongen – i 9–1-krossen lossnade det dock ordentligt.

Gynge stod för fyra mål och målfyrverkeriet för upp den 36-årige AIK-kaptenen på fem gjorda mål.

Kalmar vann det heta nykomlingsmötet och derbyt borta mot Nybro med 3–1.

Marcus Krüger blev segerskytt för Djurgården.