Djurgården vann hockeyallsvenskt drama

Nio mål, målvaktsbyte efter skada och mängder med utvisningar och heta situationer. Djurgården vann den dramatiska hockeyallsvenska semifinalen mot Björklöven och kvitterade i matchserien. –Det var en sjuk match, säger Daniel Brodin.

Djurgårdens målvakt Jesper Myrenberg jublar efter att ha fått hoppa in i den andra perioden.

Ishockey2023-04-08 21:47

Matchen slutade 5–4 sedan Djurgården, med tredjemålvakten Jesper Myrenberg i målet, lyckades hålla undan en rasande anstormning från Björklöven de sista fem minuterna då man spelade med en man mindre. Björklöven tog också ut målvakten och spelade de sista minuterna sex mot fyra.

– Det var tufft med så många minuter men grabbarna i boxen gör ett riktigt bra jobb och jag känner mig trygg. Jag får skotten från utsidan, säger Myrenberg till C More.

Det var Lukas Vejdemo som åkte på en femminutersutvisning i slutet av matchen.

Första perioden blev väldigt målrik med fem mål på nio minuter, varav de tre sista kom inom 1.42 minuter.

Björklöven gick till periodvila med 3–2-ledning.

Målvakten påkörd

I början av den andra perioden tvingades Djurgården byta målvakt sedan Matthew Galajda tvingats utgå efter att ha blivit påkörd av Björklövens Alex Hutchings och befarades ha fått en hjärnskakning.

Lånet från Linköping, Jesper Myrenberg, ersatte i Djurgårdenburen. Han har inte spelat en match på en månad.

– Det gick så fort så jag hann inte tänka så mycket, det var bara att göra sig redo och hoppa in, säger Myrenberg.

Myrenberg är Djurgårdens tredje målvakt i semifinalspelet mot Björklöven. Carl Lindbom blev skadad i den första matchen.

I andra perioden gjorde Djurgården två mål och Björklöven ett och det stod 4–4 inför den sista perioden.

Tvåmålsskytt

Daniel Brodin satte segermålet för Djurgården drygt fem minuter från slutsignal i den sista perioden, i spel fem mot fyra. Det var hans andra mål i matchen. Båda gjordes i numerärt överläge.

– Det var sjukt skönt, man behöver bra powerplay för att gå långt, säger Brodin till C More.

– Det var en sjuk match, jävligt kul att spela, det var mycket fram och tillbaka, det hände grejor. Vi gör en jäkligt bra match.

Femte semifinalen, i bäst av sju, spelas i Umeå på måndag.