Djurgården spräckte Modos svit – Luleå rycker

Modo kom till matchen mot Djurgården med sex raka segrar bakom sig. Nu är sviten bruten. Stockholmarna vann med 1–0 i SDHL-ishockeyn. Då rycker Luleå i tabelltoppen efter 3–1-seger hemma mot Linköping.

Hannah Miller blev segerskytt för Djurgården mot Modo. Arkivbild.

Ishockey2021-10-03 14:29

Modo är ett lag som passar Djurgården. Förra säsongen vann stockholmarna tre av fyra matcher och även årets första SDHL-möte slutade med seger för Djurgården.

Hannah Miller blev matchhjälte för bortalaget med sitt mål 13.25 i den första perioden. Kanadensiskan tog några snabba skär i den vänstra tekningscirkeln och sprätte upp pucken i nät bakom Modo-målvakten Viktorija Svejdova.

Andra förlusten

Trots att Modo febrilt jagade för att få in en kvittering och bland annat tog ut målvakten i slutet fick laget inte hål på Djurgårdens storspelande målvakt Wilma Nilsson som räddade 27 skott.

Förlusten var andraplacerade Modos andra för säsongen och kommer efter en stark period där laget vunnit sex raka.

När Modo förlorade kunde Luleå utöka sin ledning i toppen av SDHL. Men norrbottningarna hade väldigt svårt att få hål på Linköping och låg under med 0–1 efter två perioder sedan östgötarna haft det mesta av spelet.

Två snabba mål

Men på 31 sekunder i början av den tredje perioden kunde Luleå vända till 2–1. Först pricksköt Jenni Hiirikoski 1–1 mellan benen på målvakten Stephanie Neatby i spel fem mot tre, blott 45 sekunder in i perioden.

Och när Linköping fått in en spelare från utvisningsbåset efter det första målet kom nästa kalldusch. Petra Nieminen gav Luleå ledningen i spel fem mot fyra, efter 1.16.

Josefine Persson kunde sedan avgöra matchen i tom bur med sex sekunder kvar när Linköping tagit ut målvakten.

Därmed skiljer det fyra poäng mellan Luleå och Modo i toppen.

– Hockey är inte alltid rättvist, men vi visar att vi är ett starkt lag som är svårt att vinna mot, säger Luleåmålvakten Sara Grahn till C More efter 3–1-segern.

– De var ju det bättre laget i dag. Vi krigar för varandra och på något sätt vinner vi och det är det som är starkt.