Djurgården rasade ihop i Eklunds comeback

William Eklund behövde bara drygt tio minuter på sig att fixa sin första poäng efter hemkomsten till Djurgården från NHL. Men sedan rasade det krisande Stockholmslaget ihop. Jumbon Timrå gjorde tre mål på 1.55 och vände och vann bottenmötet på Hovet med 5–2.

Djurgårdens William Eklund (72) i kamp med Per Svensson i sarghörnet. Eklund gjorde en passningspoäng i comebacken, men Timrå vann bottenmötet.

Ishockey2021-11-18 21:37

Många trodde på ett "nytt" Djurgården när SHL drog i gång efter landskampsuppehållet.

Med William Eklund tillbaka från NHL-laget San Jose på lån resten av säsongen och ytterligare åtta spelare redo igen efter skador såg det lovande ut.

Eklund satte ord på Djurgårdsförhoppningarna till C More inför matchen:

– Det är att börja klättra i tabellen, sade han om sitt fokus hos nästjumbon.

I stället kom lyftet från nykomlingen och jumbon Timrå.

Magiskt förarbete

Men först sedan Djurgården börjat lovande. William Eklund vände ut och in på Timråförsvaret och gav Ludvig Rensfeldt öppet mål fram till 2–1 efter 10.09 av första perioden.

Eklund var extremt besviken när San Jose – trots hans fyra poäng på de nio inledande NHL-matcherna – tog beslutet att skicka hem 19-åringen på lån till Djurgården.

Nu såg han fram emot att göra comeback inför hemmasupportrarna – men kvällen blev en besvikelse.

– Vi ger inte fansen vad de förtjänar, vi gör för många misstag, säger Eklund efteråt till C More.

För efter det snygga 2–1-målet handlade allt om Timrå.

Erik Andersson, Jens Lööke och förre Djurgårdsspelaren Erik Walli Walterholm gjorde varsitt mål inom loppet av 1.55 i första perioden.

Rullgardinen ned

Sedan drog Ty Rattie ned rullgardinen för hemmalaget med sitt 5–2-mål i numerärt underläge i den andra perioden.

Gästernas målvakt Jacob Johansson stängde igen efter de inledande två målen och räddade totalt 32 puckar, varav en straff från Rhett Rakhshani i tredje perioden.

Timrå är fortfarande sist, men bara en poäng bakom Djurgården som har en match mer spelad.

Färjestad sparkade sportchefen Peter Jakobsson efter en tung start på serien och fem raka förluster innan landslagsuppehållet. I stället plockades gamle guldhjälten Rickard Wallin in som ersättare.

Men det bytet gav inget omedelbart resultat – utan sjätte raka förlusten. Malmö chockstartade och gjorde 3–0 i första perioden och vann till slut med 3–2.

Magnus Pääjärvi gjorde 2–0-målet – hans första fullträff efter återkomsten till Malmö.

Oskarshamn bröt Örebros sex matcher långa segersvit genom att vinna hemmamötet med 3–2 efter straffar.

Patrik Karlkvist avgjorde straffläggningen och blev tvåmålsskytt för Smålandslaget.