Djurgården med vändning – bröt förlusttrenden

Underläge med 0–2 efter första perioden, 1–3 efter andra – sedan satte Djurgården full fart på Hovet.

Daniel Brodin gjorde ett av målen i Djurgårdens seger mot Södertälje. Arkivbild

Ishockey2023-10-14 20:40

Tre mål i sista perioden gav 4–3-seger mot Södertälje.

– Vi fick lite betalt i tredje och lite energi att gå på, och då ser det ut så här. Det känns jättebra att vända den här matchen, säger Johan Garpenlöv, Djurgårdens tränare, till TV4 Play.

Daniel Brodin reducerade, likaså Linus Klasen innan Daniel Glad prickade in avgörande målet med 3.32 minuter kvar av det hockeyallsvenska mötet

För Stockholmsklubben var inte bara vändningen glädjande – segern satte även punkt för förlusttrenden på tre raka matcher.

– Det handlar om att göra rätt saker, tro på det och göra det över tid. Då får man betalt. Det här ska vi komma ihåg och garanterat visa upp det i nästa match mot Brynäs, säger Garpenlöv.

Matchen mot Brynäs spelas i Gävle på onsdag.