Djurgården förlorade – kan missa slutspel

Djurgården riskerar att missa slutspel. Mot Färjestad förlorade man med 3–5 och man får nu gå i väntans tider. I Jönköping gjorde HV71 äntligen mål men SHL-jumbon förlorade trots det på nytt – denna gång mot Luleå med 2–3.

Dick Axelssons Djurgården kan missa slutspel.

Ishockey2021-03-27 17:45

Det blev en jämn tillställning mellan Djurgården och Färjestad. Daniel Viksten och Jacob Nilsson såg till att Färjestad hade ledningen med 2–0. Men snabba mål av Ryan Stoa följt av Robin Norell gjorde att det var 2–2 inför sista perioden.

Men det var Färjestad som skulle stå som segrare efter 60 minuters spel. Mål i tredje perioden av Adam Ginning, Victor Ejdsell och Daniel Viksten såg till att Färjestad vann med 5–3.

Djurgården måste därmed gå i väntans tider resten av säsongen. Stockholmslaget har spelat samtliga sina 52 matcher och har samlat ihop 65 poäng. I nuläget har man niondeplatsen och en play in-plats till slutspelet. Men både Malmö (64 poäng, 48 matcher) och Linköping (62 poäng, 50 matcher) kan ta klivet förbi och skicka bort Djurgården från slutspelsplats.

– Det blir väldigt speciellt för oss, att vi ska gå och vänta och se. Antingen får vi spela vidare eller så slutar säsongen så här och det vill vi absolut inte. Samtidigt ska man förtjäna att gå till slutspel och då borde vi ha vunnit någon av de här sista matcherna, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson i C More.

HV71 bröt måltorkan

I Jönköping kom HV71 till hemmamatchen mot Luleå med ett dystert facit. Den negativa kvalplatsen är klar, man hade tio raka förluster och på de två senaste matcherna var målskillnaden 0–13.

Och två tidiga Luleåmål pekade på att ännu en tråkig HV71-dag var att vänta.

Men i andra perioden reducerade Arttu Ilomäki och strax efteråt kvitterade Axel Holmström – och HV71 hade vaknat till liv.

Matchstraff

Men med sex minuter kvar att spela av mittperioden kom Jordan Murray sent in i en situation med Victor Berglund. Den kanadensiske HV-backen fick matchstraff för "late hit" och Berglund utgick skadad och kunde inte spela vidare.

– Det är oacceptabelt. Det är en "late hit" och ofta när man kommer in så sent måste man vara noga. Sen såg jag inte exakt men den är inte okej. Han sätter vårt lag i en dålig sits precis som i förra matchen. Det har han fått höra och det kommer han att få höra, säger HV71:s tränare Stephan Lundh i C More.

HV71 stod dock emot bra i det fem minuter långa fyra mot fem-spelet. Men med en dryg minut kvar av utvisningen att döda ådrog sig Christian Sandberg en utvisning och Luleå fick vara två man mer på banan. Det utnyttjade gästerna i form av ett Nils Lundkvist-slagskott i mål.

Lundkvists 14:e mål för säsongen blev matchens sista och Luleå vann med 3–2.

– Vi får ta med oss att det är en bra prestation. Vi släpper tyvärr in tre i numerärt underläge men fem mot fem-spelet var bättre. Det var mer pålitligt, mer kyla och mer tålamod, säger Stephan Lundh.