Djurgården föll mot Skellefteå: "Sjukt tungt"

Djurgården verkar ta små steg ut ur krisen. Tabelljumbon fick dock se sig besegrat med 3–2 efter att ha tagit mötet med tabelltvåan Skellefteå på Hovet till förlängning. –Sjukt tungt att vi inte får med oss fler poäng än så här, säger Dif-tränaren Mikael Aaro i C More.

Djurgårdsmålvakten Mantas Armalis fick en svettig första period, där han räddade 12 skott men släppte in två.

Ishockey2021-12-28 21:54

Skellefteå saknade stjärnvärvningen Adam Mascherin, 23, som tvingats till rehabilitering efter att ha slagit upp en gammal skada. Samtidigt hade Djurgården efter annandagens seger mot Rögle fått upp hoppet om att den trista trend som gjort att de ligger sist i SHL skulle vara över.

Men tabelltvåan såg länge ut att gå mot trepoängaren på Hovet.

Mantas Armalis storspelade

Skellefteå gick ut ur den första perioden med en 2–1-ledning – och efter den andra perioden hade Dif, med en storspelade Mantas Armalis i hemmaburen, visserligen lyckats försvara sig men samtidigt bränt de chanser som skapats.

Med sex minuter kvar av slutperioden hade Skellefteå fortfarande ledningen.

Då styrde Tom Nilsson in en puck i Skellefteåmålet via högerfoten och kvitteringen var ett faktum. Matchen gick till förlängning och spel tre mot tre, men väl där avgjorde Linus Lindström efter en dryg minut och Skellefteå vann med 3–2.

– Vi gör det bra långa stunder, konstaterar Dif-tränaren Mikael Aaro i C More efter matchen.

Han berömmer också Armalis, som blockerade 36 av Skelleteås 39 skott.

Trots att man inte lyckades upprepa bedriften från annandagen, där Djurgården vann mot Rögle i förlängningen, ser han att laget har höjt sig efter den tunga hösten.

– Vi krigar på och jag tycker att vi tar steg.

"Vi har slitit hårt"

Djurgården ligger sist i SHL och har haft en turbulent tid, där både sportchefen Joakim Eriksson, tränaren Barry Smith och lagkaptenen Linus Videll lämnat klubben. Truppen har dessutom varit oroväckande tunn, säger K-G Stoppel, ny sportchef i klubben, i periodpausen.

– Vi har slitit hårt på få spelare under lång tid, säger han till C More.

I Oskarshamn segrade man under kvällen mot gästande Linköping med 3–1, sedan Fredrik Olofsson gjort alla tre av hemmalagets mål, ett i varje period.