Djurgården bröt förlustsviten: "Glad för spelarna"

Djurgårdens långa förlustsvit i SHL är över. Efter sju raka nederlag besegrades bottenkollegan Timrå på bortaplan med 5–2. –Jag är väldigt glad för spelarnas skull, säger Djurgårdens tränare Barry Smith

Djurgårdens Linus Andersson sköt två av målen när Djurgården bröt sin sju matcher långa förlustsvit.

Ishockey2021-10-16 20:34

Djurgården har haft sin sämsta säsongsstart genom tiderna i SHL, låg sist och hade bara spelat in fem poäng hittills.

Dessutom med en förlustsvit på sju matcher.

Men mot Timrå kom äntligen en framgång. För första gången sedan den 18 september, då Brynäs besegrades på hemmaplan efter förlängning, fick Djurgården jubla.

En skön seger för nye och pressade tränaren Barry Smith vars lag lämnade över jumboplatsen till Timrå.

– Vi har inte riktigt fått den utdelning vi har förtjänat. Förhoppningsvis kan vi bygga på det här nu när spelarna får lite självförtroende, säger Smith till C More.

"Hela havet stormar"

Men det började rätt tufft. Timrå hade 10–0 i skott en bit in i första perioden, ledde med 1–0 och hade dessutom fått ett mål bortdömt.

Men Djurgården vände och ledde med 3–2 efter en förstaperiod som 1–1-målskytten Filip Cederqvist i C More beskrev som "hela havet stormar".

I den andra perioden vann Timrå skotten med 15–5 – men Djurgården gjorde periodens enda mål genom Linus Andersson som därmed var tvåmålsskytt.

I slutet kunde Marcus Sörensen göra 5–2 i tom kasse sedan Timrå tagit ut målvakten i jakten på målmässig kontakt.

"Spelade smartare"

Förutom tvåmålsskytten Linus Andersson var också målvakten Mantas Armalis, som räddade 39 av 41 skott, en stor matchvinnare.

– Vi höll dem på utsidan och spelade smartare än tidigare. Skönt för Mantas att få göra en så bra match, säger Smith.

För Timrå var det desto dystrare och laget har nu fem raka förluster.

– Förutom att vi är besvikna så är det försvarsspelet i första perioden som är för dåligt. Vi hade för dålig sortering och gav bort puckarna, tycker tränaren Fredrik Andersson.