Derby för VH i Sandströms Trophy

Vimmerby Hockey besöker Plivit Arena och Västerviks IK för match i Sandströms Trophy på fredagskvällen. "Vi får inte bjuda på så mycket", säger VH:s tränare Peter Nordström.

Vimmerby Hockey möter Västerviks IK i Sandströms Trophy.

Vimmerby Hockey möter Västerviks IK i Sandströms Trophy.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-08-30 10:00

Vimmerby Hockey är i full gång med att träningsspela inför den stundande hockeysäsongen. På fredag möter laget Västervik i en match som ingår i Sandströms Trophy.

– Vi möter ju ett lag från en högre serie så vi måste spelare enklare än vi spelade mot Tranås. Vi gav Tranås lite för enkla chanser, säger Vimmerby Hockeys tränare Peter Nordström.

Vad vill du se av dina spelare?

– Nu har jag sett attityden och allt så nu gäller det att spela lite hockeysmart. Vi har tryckt på att vi inte förlorar två matcher i rad. Även om vi möter ett lag från högre serie så går det alltid att vinna, säger Nordström.

VH förlorade som sagt senast mot Tranås AIF med 5–2. För VIK krävs det minst en poäng för att vinna turneringen medan Vimmerby måste vinna med minst fem mål att kunna bli slutsegrare. De tidigare matcherna i turneringen har slutat enligt följande: Vimmerby–Tranås 2–5, VIK–Tranås 1–0.

Tomas Rydén kommer att vakta målet för VH. Oskar Carlsson vilas på grund av skadekänning. Pierre Gustavsson åkte på en hjärnskakning mot Tranås och kommer heller inte att spela.

– Man vet aldrig med hjärnskakningar. Det kan ta ett par dagar eller ett par veckor att bli bra. Men Pierre känner sig redan bättre, säger Nordström.

Sporten direktrapporterar från matchen med start klockan 18.50 på vimmerbytidning.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!