Den förlusten sved Vimmerby

Nä, det här var inte bra Vimmerby Hockey. Laget föll borta mot Mariestad med 1–2. Nu har inte VH saken i egna händer längre, vad gäller att ta sig till playoff två.

Mariestads Jens Högbom firar ett av lagets mål i första perioden.

Ishockey2019-02-17 18:09

Vimmerby började i ett högt tempo och satte omedelbart tryck på Mariestad. Hemmamålvakten Tobias Sandberg fick jobba hårt i början. Därför kom Mariestads ledningsmål ytterst överraskande. Ett pucktapp gav friläge och Anton Rask var stensäker i avslutet. 1–0.

Bara några minuter senare small det igen. Vimmerbymålvakten Tomas Rydén var chanslös på Jesper Lindéns direktskott i powerplay.

Vimmerby hämtade sig ganska snabbt efter kallduschen. I den elfte minuten pangade Pontus Johansson snyggt in reduceringen via stolpen. 2–1.

De flesta i Mariehus Arena satt nog och väntade på att Vimmerby skulle göra fler mål. Chanser saknades sannerligen inte, men... en storspelande Sandberg tog allt. Det blev inga fler mål i den första perioden – inte heller i mittperioden.

Ett smart Mariestad spelade kontrollerat och enkelt. Men nog skulle väl ändå VH komma ifatt i den sista perioden? Nä. Det märktes föga att VH jagande en plats i playoff 2. Det var energifattigt och det saknades kreativitet. Märkligt nog.

Förlusten innebär att Vimmerby är fyra i tabellen, två poäng bakom Tranås. För Vimmerby krävs seger i sista omgången mot Hanhals, samtidigt som TAIF måste förlora sin match mot Huddinge. Annars blir det ingen direktplats till playoff 2 för VH.

Mariestad-VH: 2–1

Första perioden: 1–0 (1.50) Anton Rask (Johan Dahlbom, Oliver Ödman-Hadzinikolic), 1–1 (3.53) Jesper Lindén (Eddie Davidsson), spel 5/4, 2-1 (11.59) Pontus Johansson (Pontus Näsén, Oscar Gustavsson).

Utvisningar Mariestad: 1x2. VH: 1x2.

Publik: 1159.

Pontus Johansson har här precis reducerat till 2-1.