Därför valde Backman VH: "De visade förståelse"

När vi träffar honom tejpar han klubban inför ispasset. Eric Backman är här. Onekligen en mycket intressant VH-värvning. "Jag hoppas få spela på fredag", säger han med ett leende.

Eric Backman i Vimmerby Ishall inför ett individuellt ispass på onsdagsförmiddagen.

Eric Backman i Vimmerby Ishall inför ett individuellt ispass på onsdagsförmiddagen.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2020-09-02 18:00

Det karaktäristiska håret är kvar. Suget för hockey likaså. Kanske ännu mer nu efter den allvarliga knäskadan.

– Klart att jag vill spela hockey. Det var ett tag sen sist, men samtidigt ska jag inte skynda på någonting. Jag får ta det steg för steg. Det är trots allt en månad kvar till serien startar och det är onödigt att stressa.

27-åringen syftar på just knäskadan han ådrog sig inför den förra säsongen i Kalmar. Trots korsbandsskadan i vänster knä, valde den frejdige backen från Södertälje att spela åtskilliga matcher med KHC.

I mitten av december opererades han – och nu är han här. I Vimmerby. I Eric Backman får VH en intressant spelartyp. En spelare som förstärker en redan stark backbesättning.

Varför valde du Vimmerby?

– En av anledningarna var att de visade förståelse för min skada och var tydliga med att det skulle få ta den tid det tar att få i ordning på knäet. En annan var att jag fick ett bra intryck av Phil Horsky, sportchefen (Morgan Persson) och Emma Kostenius (sjukgymnast), när jag pratade med dem, säger Backman och tillägger:

– Sedan vet jag självklart att det har varit en toppklubb i ligan i många år och det har alltid varit roligt och jobbigt att möta dem.

I VH återförenas han också med några spelare som han tidigare lirat tillsammans med. Som Pierre Gustavsson i Västervik, som Linus Ljung i Malmö J20 och även Oskar Lindgren i Kallinge. 

Eric Backman känner att han blir mer och mer redo för att spela match. Han har tränat på is en period nu.

På fredag är det returmöte mot Tranås. Han vet ännu inte om han får speltid redan då, men han vill gärna ha det. 

– Det är inte upp till mig att bestämma. För egen del så vill jag självklart spela. 

Hur svarar knäet?

– Bra, sedan blir det alltid lite smågrejer efter en sån skada, med höftböjare och annat. Det tar ett tag. Jag vill gärna komma in i spelsättet så snabbt det bara går. 

Tittar man till statistiken ger den svaret att Backman gjort över 100 poäng i Hockeyettan, i klubbar som Västervik, Huddinge, Kristianstad, Kallinge och senast då i Kalmar.

Vad får Vimmerby Hockey för spelartyp i dig?

– Jag får väl säga att jag är en tvåvägsback med lite mer offensiva kvaliteter. Spel i powerplay är en av mina styrkor, men jag får kanske träna lite extra på mitt skott, haha. 

Eric Backman spelade i Västerviks IK under tre säsonger.
Eric Backman spelade i Västerviks IK under tre säsonger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!