Förkylt läge inför sista omgången

Förkylningar sätter många frågetecken för Vimmerby Hockey inför mötet med Dalen hemma i sista omgången. Tränaren Staffan Lundh är en av de drabbade.

Vimmerby Hockeys tränare Staffan Lundh är förkyld och kan missa matchen mot Dalen.

Vimmerby Hockeys tränare Staffan Lundh är förkyld och kan missa matchen mot Dalen.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-11-23 16:00

När vi når VH-tränaren på tisdagseftermiddagen är det inte laddning inför träning som gäller för hans del.

– Nej, jag ligger nedbäddad för stunden. Vi har haft förkylningar på flera spelare senaste veckan och jag har åkt på en släng också och har känt mig risig måndag och tisdag. Vi får se om jag testar negativt och är pigg nog att coacha imorrn, annars får vi hitta en annan lösning, säger han.

Vimmerby Hockey har ett fint utgångsläge inför onsdagens sista omgång av grundserien. En poäng hemma mot Dalen räcker för att säkra seriesegern.

– Det vore skönt om vi löser det. Det är inte så lätt att vinna serier nu för tiden.

VH besegrade Dalen med 4–1 borta tidigare i höst.

– Vi började lite trögt om jag minns rätt då, men kom igång mot slutet och vann stabilt. Nu måste vi vara beredda på att de kommer ge allt för att ta den sista chansen att nå Allettan som de fortfarande har.

Med sjukdomar i laget avvaktar Staffan Lundh med att ta ut truppen tills på matchdagen. Pelle Ström som vilades senast är aktuell för spel nu och Oskar Carlsson samt Anton Carlsson som missade senaste matchen på grund av sjukdom kan vara tillbaka.

– Vi får hålla det lite öppet. Det är lurigt med förkylningar som går. Vill det sig illa kanske vi bara har tio spelare att tillgå, men vi kan lika gärna ha 20 om det vill sig väl. Uppehållet med tio dagar fram tills Allettan börjar kommer lägligt kan man ändå säga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!