Publikkapaciteten höjs till 500 i ishallen

När Vimmerby Hockey tar emot Huddinge i ishallen på onsdag tillåts upp till 500 åskådare. "Det är tack vare tydligare direktiv", säger klubbchefen Morgan Persson.

VH:s klubbchef Morgan Persson konstaterar att klubben kan ta emot 500 åskådare i ishallen framöver.

VH:s klubbchef Morgan Persson konstaterar att klubben kan ta emot 500 åskådare i ishallen framöver.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-01-03 17:21

De riktlinjer som klubben utgick ifrån inför den senaste hemmamatchen mot Väsby innebar en gräns på 300 åskådare. Till hemmamatchen mot Huddinge på trettondagsafton är det numera en gräns på 500 i publiken som gäller.

Vad är bakgrunden till justeringen av gränsen?

– I de första riktlinjerna som kom fanns det en begränsning om max två personer per sällskap och avstånd mellan dessa. Nu har hockeyförbundet kommit med tydligare direktiv. Kortfattat innebär det att evenemang där vaccinpass är ett krav och där maxantalet är 500 personer så är det inte samma begränsningar när det gäller avstånd mellan sällskap. Däremot är det endast sittplatser som gäller, säger Morgan Persson.

Supportrar med säsongskort på både stå- och sittplats är garanterade att komma in på matcherna som tidigare.

I matchen mot Väsby var publiksiffran endast 152 åskådare trots att det fanns plats för 300. Morgan Persson har ingen bra förklaring till varför det var så.

– Jag har ingen aning varför. Jag hoppas bara att folk hittar tillbaka till hallen. Med en gräns på 500 känns det ändå som att de flesta som vill se matchen kan göra det.

På senare tid har matcher i SHL och Hockeyallsvenskan skjutits upp på grund av coronafall i spelartrupperna. Hockeyettan är så här långt förskonade.

– Vi har haft en del influensafall i truppen, men testar alltid vid symptom och har inte haft några positiva covid-fall. Det är bara att hoppas att det håller i sig så.

Ståplatserna omvandlas till sittplats enligt de nya direktiven.
Ståplatserna omvandlas till sittplats enligt de nya direktiven.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!