Vice ordföranden: "Valt att inte förlänga avtalet"

Vimmerby Hockey har valt att inte förlänga klubb- och sportchefen Morgan Perssons avtal. Nu förklarar vice ordföranden Anders Kostenius bakgrunden till beslutet. "Det handlar inte om att vi har ekonomiska problem".

Morgan Persson lämnar Vimmerby Hockey efter säsongen. Hans nuvarande tjänst försvinner. "Det är inte så dramatiskt", menar vice ordföranden Anders Kostenius.

Morgan Persson lämnar Vimmerby Hockey efter säsongen. Hans nuvarande tjänst försvinner. "Det är inte så dramatiskt", menar vice ordföranden Anders Kostenius.

Foto: Jacob Meijer/MeijerMedia/Arkiv

Ishockey2022-02-23 17:45

För knappt ett år sedan gjorde Vimmerby Hockey en satsning när man uppgraderade Morgan Perssons tjänst. Han gick från att vara deltidsanställd sportchef till att bli heltidsanställd som klubb- och sportchef.

Elva månader senare är det kapitlet avslutat. Till nästa säsong försvinner tjänsten – och Persson lämnar klubben.

– Han (Morgan Persson) har ett avtal som går ut 31 mars och det har vi valt att inte förlänga. Det är inte så dramatiskt egentligen. Samtidigt är det tråkigt, så klart, säger Anders Kostenius, som är vice ordförande i Vimmerby Hockey.

undefined
Morgan Persson, till vänster, i samspråk med Vimmerby Hockeys tränare Staffan Lundh.

I pressmeddelandet som VH skickade ut under tisdagen framgick det att beslutet grundar sig i ekonomin.

"Skälet är att en sådan tjänst inte bär sig ekonomiskt i de utmanande tider med pandemin som vi levt - och fortfarande lever i, och en omstrukturering av sportchefsuppdraget kommer att göras.", gick det att läsa i pressmeddelandet.

Kostenius utvecklar den biten.

– Det handlar inte om att vi har ekonomiska problem... Vi måste snarare rätta oss efter vad som kan komma att ske framöver. Vi vet fortfarande inte om pandemin är över helt och hållet. Samtidigt har intäkterna släpat rejält under pandemin och vi vet inte hur vi blir kompenserade framåt, menar han.

Även om tjänsten som klubb- och sportchef inom föreningen försvinner, så är planen att ha en person som sportsligt ansvarig till nästa säsong.

– Ja, någon sorts sportsligt ansvarig måste vi ha. Sen får vi se exakt vilka arbetsbeskrivningar det kan komma att innefatta, säger vice ordföranden.

Han fortsätter:

– Vi ser också över andra grejer i föreningen, eftersom vi står inför ganska så utmanande tider. Det känns som att vi får göra en återstart med en del saker och ting nu. Det är nästan som att försöka få ihop en hel förening igen efter pandemin, haha.

När ni tillsatte tjänsten som klubb- och sportchef tog ni nästa steg och höjde ambitionsnivån. Innebär det här att ni nu tar ett steg tillbaka igen?

– Nej, vi tänker inte ta något steg tillbaka. Däremot måste vi få igång och kraftsamla på den ideella fronten och få tillbaka lite folk som vi tappat under pandemin. Sen har vi en stark ekonomi sedan tidigare, så det är ingen fara på så sätt. Men det kommer att ske en del inom klubben framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!