Dalentränaren: "De har fått ett uppsving"

Under onsdagen ställs Vimmerby Hockey mot HC Dalen i HockeyEttan. "Det kommer bli en tuff utmaning att möta Vimmerby", tror Dalens tränare Per Gustafsson.

Förra gången Vimmerby spelade mot Dalen i Jönköping höll Tomas Rydén nollan och VH vann med 3-0.

Förra gången Vimmerby spelade mot Dalen i Jönköping höll Tomas Rydén nollan och VH vann med 3-0.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2019-10-22 19:30

Jönköpingslaget HC Dalen ligger sjua i serien efter att ha spelat elva matcher. De är två poäng före nian Vimmerby som spelat nio matcher. Lagets tränare Per Gustafsson är någorlunda nöjd med hösten. 

 – Ser man till prestation är jag väldigt nöjd med killarna. Vi har 15 nya spelare, så det har inte varit helt enkelt. I det hela taget tror jag bara vi haft en eller två dåliga prestationer. 

I söndags spelade Dalen borta mot topplaget Nybro i en match som blev riktigt dramatiskt. Nybro tog ledningen med 1-0 i sista perioden, men med två (!) sekunder kvar kvitterade Dalen. Sedan fick de med sig bonuspoängen efter att ha vunnit på straffar. 

 – Det var skönt att vi kunde få med oss två poäng, säger Per Gustafsson och tillägger:

 – Men det var en sån match där vi egentligen borde vunnit vid fulltid. Lite så har det varit under säsongen, att vi presterat bra men inte tagit tre poäng ändå. Förhoppningsvis vänder det nu mot Vimmerby. 

Är det topp fem som är målet för er?

 – Ja, så är det ju. Sen är det väldigt tufft. Det är jämnt i år och många vill vara med och slåss där uppe. Vi får göra vårt bästa så får vi se hur långt det räcker. 

På onsdagskvällen spelar alltså Vimmerby Hockey borta mot HC Dalen. Per Gustafsson har scoutat VH. 

 – De har fått ett uppsving nu med tränarbytet. Det känns som de är tillbaka vid det de hade förra året, med ett hårt jobbande lag. Det kommer bli en tuff utmaning. 

Så här beskriver tränaren sitt eget lag: 

 – Det är lite som förra året. Kanske inte lika fysiskt, men vi åker mycket skridskor och har en tät defensiv.

Under tisdagen blev det klart att backen Nichlas Torp lämnar HC Dalen för ett korttidsavtal i IK Oskarshamn.

 – Det är väl Daniel Stolt (IKO:s sportchef som tidigare var i VH) som har dragit i trådarna eftersom vi möter Vimmerby imorgon (läs onsdag), skämtar Per Gustafsson. 

  – Skämt åsido är det jätteroligt för honom att få den här chansen. Han har ju bara spelat i två matcher, så på det sättet blir inte tappet så stort. Men han har ju bidragit och varit nyttig, dels genom bra spel och genom att hjälpa de yngre backarna. 

I övrigt tycker Per Gustafsson att det ser bra ut inför mötet med Vimmerby.

 – Läget i laget är bra och spelarna känns laddade. Det ska bli en rolig match.

Förra säsongen vann HC Dalen ena mötet med 3-1 och Vimmerby det andra med 3-0. Det återstår att se hur det går den här gången. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!