Dalen värvar back med allsvenska meriter

Vimmerby Hockeys konkurrenter i Hockeyettan förstärker sina trupper. HC Dalen har bland annat värvat en ung back med allsvenska meriter.

Dalen har värvat en back från Hockeyallsvenskan och Karlskoga.

Dalen har värvat en back från Hockeyallsvenskan och Karlskoga.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-05-17 13:00

* Karl Jonsson är 21 år och kommer närmast från från BIK Karlskoga, där han gjort över 70 matcher i Hockeyallsvenskan. Moderklubben är Forshaga.

– En bra och smart back med rutin från spel på högre nivå som vi kommer få stor användning av, säger Pelle Gustafsson, tränare och sportchef i HC Dalen till klubbens hemsida.

* Mörrums tredje nyförvärv för säsongen är forwarden Sebastian Freed Karlsson, 28. Han värvas in från Örnsköldsvik och har spelat över 300 matcher i Hockeyettan totalt. 

– Sebastian är en hårt arbetande forward som kommer att tillföra mycket i vår defensiv. Han kommer att vara riktigt jobbig att möta för våra motståndare, säger Thomas Engman, coach och sportchef i Mörrum till klubbens hemsida.

* KRIF Hockey har förlängt kontraktet med 21-årige forwarden Jakob Hellberg.

– Han är en kille som alltid går all in och vet vad det handlar om. Han har en karaktär som alla lag behöver. Jakob har dessutom ett väldigt bra ”hockeyöga”, säger sportchefen Emil Ivansson.

* Ludwig Wissen, 23, lämnar KRIF för spel i Teg. På meritlistan finns spel i både SHL (Växjö) och Hockeyallsvenskan (Västervik). I fjol gjorde forwarden 16 poäng på 40 matcher för KRIF.

* Forwarden Arvid Leremar, 20 ryktades felaktigt vara på gång till Vimmerby Hockey. Nu står det klart att han lämnar Kalmar HC för spel i Köping.

* Victor Gagic lämnar Troja/Ljungby och återvänder till Halmstad Hammers inför kommande säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!