Dahlin förlängde målsvit när Buffalo vann

Rasmus Dahlin förlängde sin historiska målsvit i NHL-hockeyn. På köpet ordnade Buffalo en övertygande seger borta mot Vancouver, 5–1.

Rasmus Dahlin täcker skott i matchen mot Vancouver.

Ishockey2022-10-23 04:49

Dahlins 1–0-mål i första perioden i numerärt överläge betydde att han nu gjort mål i fem raka matcher i säsongsinledningen, en förbättring av hans tidigare egna rekord avseende backar i NHL. Förutom att förlänga målsviten hade Dahlin även en assist samtidigt som lagkamraten Victor Olofsson noterades för två mål och en assist när Vancouver förlorade i sin hemmapremiär i NHL-hockeyn.

Buffalo har nu vunnit tre av tre möjliga bortamatcher innan man avslutar med att möta Seattle natten till onsdag svensk tid.

Ett frågetecken för Buffalo är dock Mattias Samuelsson som i andra perioden föll illa och fick hjälp att ta sig ut till omklädningsrummet.

Svenskar i centrum

Även i mötet mellan Washington och Los Angeles stod flera svenskar i centrum när Washington stod för en rejäl vändning.

Med fyra mål i tredje perioden kunde Washington vända till vinst med 4–3. Marcus Johansson blev matchvinnare med det avgörande målet efter att Viktor Arvidsson assisterat till två av Los Angeles mål tidigare i matchen.

I samarbete med Dimitrij Orlov hade Marcus Johansson först tänkt att slå passning vidare när han fick pucken till vänster om motståndarmålet.

– Jag tror att den studsade på klubban, säger han till journalister efter matchen.

Nya poäng av Crosby

I stället blev det ett väggpass med sargen, innan Johansson kunde runda målet och sedan tvinga in den med hjälp av en motståndarback. Det var femte poängen på sex matcher för 32-åringen.

Även Pittsburgh kunde vända sitt möte mot Columbus som ledde, 2–0, efter första perioden. I tredje perioden gick Pittsburgh från 3–3 till 6–3-vinst efter att bland annat storstjärnan Sidney Crosby gjorde 4–3-målet och stod totalt i matchen för tre poäng.