Dahl inblandad i allt för VSGF

Virserums SGF sĂ€krade under söndagen en topp fyra-placering mot Lenhovda. PoĂ€ngmaskinen Simon Dahl var inblandad i nĂ€stan samtliga hemmamĂ„l i 5–2-segern.

PoÀngmaskinen Simon Dahl var inblandad i fyra av fem mÄl i VSGF:s seger över Lenhovda.

ishockey2019-02-10 18:49

Efter en fullkomlig överkörning med 13–2 i ryggen mot Valdemarsvik i torsdags ville VSGF stĂ„ för en lika bra insats under söndagen mot Lenhovda.

De blĂ„klĂ€dda fick ocksĂ„ en riktig smakstart i Modig hallen. I in princip varje match den senaste tiden har Simon Dahl varit inblandad i det mesta Virserum skapat framĂ„t – mot Lenhovda var det ingen skillnad. 1–0 gjorde Dahl sjĂ€lv efter nio minuter efter assist frĂ„n Jim Nordh och Andreas Lundgren. Samma trio lĂ„g Ă€ven bakom 2–0 dĂ€r Lundgren satte pucken i nĂ€t. 3–0 kom ocksĂ„ innan paus. Vem som gjorde mĂ„let? Simon Dahl, sĂ„klart.

– Det Ă€r helt galet vilket stim han Ă€r inne i nu Dahl. Men det Ă€r kul, hoppas det fortsĂ€tter, sĂ€ger VSGF-trĂ€naren Fredrik Pettersson.

I den andra perioden reducerade gĂ€sterna tidigt till 3–1, men det skapade ingen sĂ€rskild nerv i matchen. IstĂ€llet gjorde VSGF dĂ€refter 4–1 i powerplay dĂ€r Christoffer Jansson var sist pĂ„ pucken (Dahl med andra-assisten). TremĂ„lsskillnaden stod sig sedan hela mittenperioden ut.

– Det var ingen höjdarmatch frĂ„n nĂ„t av lagen, menar Fredrik Pettersson.

Den avslutande tredje perioden gĂ„r inte till historien som den mest hĂ€ndelserika, men VSGF spelade av matchen snyggt. Vann gjorde man till slut med 5–2 efter mĂ„l av Karl Torstensson i slutet.

De tre poÀngen sÀkrade en topp fyra-placering.

– SĂ„klart riktigt skönt att det stĂ„r klart till hundra procent nu.