Crosby passerade milstolpe med förlängningsmål

Pittsburghs Sidney Crosby firade NHL-match nummer 1 100 med sin 1 400:e poäng. Han spelades fram av Rickard Rakell, som börjar finna sin plats i sin nya klubb.

Sidney Crosby (vänster), firar med Rickard Rakell.

Sidney Crosby (vänster), firar med Rickard Rakell.

Foto: Keith Srakocic/AP/TT

Ishockey2022-04-11 06:05

Milstolpen till trots var det två andra poäng som Sidney Crosby själv lyfte fram efter matchen, nämligen de två som segermålet också innebar.

Den kanadensiska 34-åringen fick en hård pass av Rickard Rakell och styrde på volley in pucken i förlängningen mot Nashville. Segern innebar slutet på en förlustsvit på fyra matcher för Pittsburgh.

– Det är kul att få spela en sådan känslosam match mot slutet av säsongen. Du vet så klart att poängen alltid är viktiga, men speciellt nu när vi kämpar om placeringar. Så man försöker bara att hitta ett sätt att bidra, att den där gick in i förlängningen och få de två poängen är stort, säger Crosby.

"Tuff match"

Han är därmed den 22:a spelaren i ligans historia att nå poängmilstolpen och den tredje av de nu aktiva, bakom Floridas Joe Thornton (1 538) och Washingtons Aleksandr Ovetjkin (1 403), enligt NHL:s sajt.

Rakell noterades för assist till samtliga Pittsburghs mål i 3–2-segern. Det var fjärde gången i hans NHL-karriär som han fått med sig tre assists.

– Vi lyckades hitta nätet, det var verkligen fint, det var en tuff match i kväll och det var fint att få med sig segern, säger svensken.

Flyttade från Anaheim

Rakell byttes från Anaheim till Pittsburgh för några veckor sedan, trots att 28-åringen varit en av de främsta poänggörarna i västkustlaget de senaste fyra åren. Elva matcher in i sin nya klubb har han nu stått för åtta poäng (tre mål, fem assists), där han provats med några olika kedjekamrater.

– Jag lär mig för varje match, jag kommer att försöka att bli bättre och använda mina förmågor på isen och göra det jag kan för att hjälpa laget, säger han.

Kanske kan Rakell och Corsby komma att få mer speltid ihop, enligt tränaren Mike Sullivan.

– Det är helt klart ett alternativ. De fann varandra vid ett par viktiga mål i dag. "Rak" spelade fram till "Sid" fint två gånger som ledde till avslut. En bra blick, bra medvetenhet att veta var (Crosby) är och få fram pucken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!