Morgan Persson: "I princip halva laget är sjuka"

Smittspridningen har fortsatt i Vimmerby Hockey efter att klubben stängde ned sin A-lagsverksamhet tidigare i veckan. "I princip halva laget är sjuka", säger klubbchefen Morgan Persson.

VH:s klubbchef Morgan Persson berättar att laget kommer att samlas tidigast på måndag.

VH:s klubbchef Morgan Persson berättar att laget kommer att samlas tidigast på måndag.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-01-14 15:00

I tisdags gick Vimmerby Hockey ut med att man pausat sin verksamhet efter att flera personer i laget testat positivt för covid-19. Såväl fredagens tilltänkta möte med Karlskrona borta som hemmamatchen mot Dalen på söndag sköts upp. Nu finns det en klar risk att nästa match borta mot Nybro på onsdag inte heller blir av.

– Ett par spelare till har testat positivt under veckan och i princip halva laget är sjuka, säger Morgan Persson som för övrigt är en av personerna kring laget som drabbats.

Laget kommer därför ta det lugnt över helgen och försöka att samlas igen på måndag eftermiddag.

– Tanken är att vi ska snabbtesta spelarna i truppen då för att se hur många spelare som är tillgängliga. Risken är stor för att matchen mot Nybro på onsdag kommer för tidigt. Inte minst för att Nybro också haft fall i sin trupp den här veckan. Vi får ta en dialog med dem på måndag när vi vet mer.

Ishockeyn har drabbats hårt på senare tid med många uppskjutna matcher som följd.

– Alla utom några enstaka lag i Allettan Södra har drabbats och det är likadant i många andra serier. Den nya varianten omikron verkar smitta rejält så det gäller att vara försiktig och sköta sig.

Är du orolig för hur läget ska påverka laget framöver?

– Inte så mycket. Vi hade fall i laget förra vintern också och lyckades hantera situationen. De som blir sjuka blir inte lika dåliga nu heller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!