Nu har Popovic hittat rätt: "Jag ville bara hem"

Coronaviruset satte sina spår hos Maximilian Popovic. Stora delar av hans sista säsong i Vimmerby Hockey förstördes helt av sjukdomen. Nu har han hittat ny kraft och glädje – i Enköping. Vi tog ett snack med den förre VH-forwarden, som berättar om sin nya tillvaro.

Maximilian Popovic drabbades stenhårt av coronaviruset och fick sin sista säsong i Vimmerby Hockey förstörd. Nu har han kommit tillbaka i form och trivs med hockeylivet i Enköping.

Maximilian Popovic drabbades stenhårt av coronaviruset och fick sin sista säsong i Vimmerby Hockey förstörd. Nu har han kommit tillbaka i form och trivs med hockeylivet i Enköping.

Foto: Vimmerby Tidning/Enköpings-Posten

Ishockey2022-02-21 17:00

Maximilian Popovic var en del av det Vimmerby Hockey som var ytterst nära att ta sig till kvalserien två säsonger i rad. 2019/2020 var det coronapandemin som satte stopp för lagets framfart, i playoff-finalen mot Hudiksvall.

Säsongen 2020/2021 var det Troja/Ljungby som stod i vägen i det sista steget innan kvalserien. För Popovic var det på många sätt en mardrömssäsong.

Den 23-åriga Uppsalakillen drabbades av coronaviruset i slutet av november 2020 och blev svårt sjuk.

– Jag hade feber, ont i huvudet och alla andra symptom. Jag var sängliggandes i en och en halv vecka och orkade ingenting, inte ens ställa mig upp, säger han.

Problemen kvarstod. Tre månader senare var han fortfarande inte tillbaka på isen.

– Nej, jag hade väldigt svårt att komma tillbaka. Det satte sig i lungorna och jag orkade knappt ett byte.

Mot slutet av säsongen fick han äntligen börja spela igen och gjorde några korta byten i playoff-matcherna. Det var hans sista bidrag i VH-dressen.

– Både jag och Vimmerby var intresserade av en fortsättning. Men sen kände jag att jag ville flytta hem och börja om. Det tyckte VH också lät som en bra idé. Det var ingen konflikt som låg bakom det, förklarar Popovic.

undefined
Maximilian Popovic kramas om efter ett mål för Vimmerby Hockey. Totalt blev det elva poäng i VH-dressen under två säsonger.

Så blev det också. Forwarden skrev på för Hockeyettan-laget Enköping och flyttade hem till Uppsala.

– Enköping har egentligen varit intresserade av mig nästan varje säsong. När de hörde av sig den här gången så skrev jag på direkt. Jag ville bara hem.

Starten i det nya laget blev däremot tuff. Enköping slutade näst sist i den östra grundserien.

– Det var lite strul... Vi hade en tränare som inte riktigt klickade för oss, samtidigt som en hel del spelare var missnöjda. Vi fick aldrig ihop det, menar "Max", som fick en ny tränare mitt under säsongen.

Blev det någon effekt av tränarskiftet?

– Vi fick börja om från noll, på sätt och vis. Rent spelmässigt blev det inte så stor skillnad, utan det var mer runt omkring. Hur man förbereder sig inför match, hur man tränar och så vidare.

Popovic har också blivit kvitt problemen han hade efter sjukdomen.

– Jag känner ingenting nu. Det gick över under sommaren, när jag fick vaccinet. Vi vet inte om det är tack vare vaccinet till 100 procent, men det kan ha hjälpt.

Och spelmässigt har han också fått ett uppsving.

– Jag får verkligen spela ut mitt register här och det är mer friare tyglar än vad det var i Vimmerby. Samtidigt vill jag inte säga något ont om hur vi spelade i VH, eftersom vi uppnådde resultat. Men jag tror att den kreativa biten blev lidande.

Enköping lirar i den norra fortsättningsserien och ligger för tillfället på femte plats, elva poäng bakom serieledarna Wings HC Arlanda. Maximilian Popovic spelar i samma lina som Jesper Bärgård, som spelade i Vimmerby den första halvan av säsongen 19/20.

– Vi känner varandra sedan tidigare och trivs bra ihop. Vi har en liknande spelstil, berättar Popovic.

Följer du Vimmerby Hockey något?

– Jag har kollat lite stats och sådär. De verkar ha lite samma problem som vi i Enköping har, att pucken inte vill in trots att man spelar bra. Sen har jag messat lite med Pelle (Ström).

Vad har ni för målsättning nu i fortsättningsserien?

– Att ta oss vidare. Vi har absolut potential för det. Tar vi oss vidare så hoppas jag att vi får möta Vimmerby, haha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!