Coronakaos i NHL – flera matcher ställs in

Coronapandemin fortsätter att ställa till det i NHL-ishockeyn. Minnesotas fyra kommande matcher skjuts upp efter att fem spelare adderats till covid-listan. Två av dem är svenskar.

Minnesotas Kirill Kaprizov får tillsammans med lagkamraterna inte spela match på ett tag. Arkivbild.

Minnesotas Kirill Kaprizov får tillsammans med lagkamraterna inte spela match på ett tag. Arkivbild.

Foto: David Zalubowski/AP/TT

Ishockey2021-02-04 04:19

Forwardarna Joel Eriksson Ek och Marcus Johansson har skrivits upp på den så kallade covid-listan, tillsammans med lagkamraterna Nick Bonino, Nick Bjugstad och Jared Spurgeon. Sedan tidigare står Marcus Foligno på listan.

Det gör att Minnesota stoppas från spel, vilket innebär att matcher mot Colorado, Arizona och ett första möte mot St Louis ställs in.

Om allt går som det ska kan Minnesota vara tillbaka i spel tidigast den 11 februari, då ett andra möte mot St Louis är inplanerat.

Minnesota är den sjätte klubben sedan årets NHL-säsong startade i januari som drabbas av uppskjutna matcher sedan spelare satts upp på covid-listan. Dallas var först ut, följt av Carolina, Vegas och nyligen Buffalo och New Jersey. Hittills har 22 matcher skjutits upp, enligt Star Tribune.

New Jersey Devils har haft hela 17 spelare uppsatta på listan och har fått sina matcher uppskjuta till åtminstone söndag. Det innebär att fredagens möte med Pittsburgh stoppas. New York Islanders match mot Buffalo har också skjutits upp.

Att bli uppskriven på covid-listan innebär inte nödvändigtvis att man har smittats med coronaviruset. Det kan också vara så att man bedöms vara en nära kontakt till en smittad, eller att ett provsvar inte har kunnat utesluta smitta. Medan man är uppskriven får man inte träna, spela eller resa med laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om