Columbus vände och vann

Columbus tog igen ett underläge och lyckades genom tre mål sent i matchen vinna med 5–3 över Detroit. –I andra (perioden) fick vi många chanser, och efter det känns det som att vi utnyttjade det. Det var en bra laginsats i kväll, säger Columbus Adam Boqvist.

Columbus Blue Adam Boqvist gjorde ett av nattens mål.

Ishockey2021-11-16 05:22

Detroit ledde med 2–0 över Columbus i nattens NHL-möte när Boone Jenner, framspelade av Gustav Nyquist, reducerade i andra halvan av andra perioden och ett par minuter senare kvitterade Adam Boqvist.

Detroit tog ledningen igen i slutet av tredje perioden, men då lade Columbus i en extra växel.

"Slutade spela"

Med drygt fyra minuter kvar fick hemmalaget in tre puckar.

– Vi hade en bra förstaperiod, spelade på rätt sätt och ledde med 2–0, men sedan slutade vi spela. För att vara ett bra lag måste vi kunna lämna den här matchen bakom oss, säger Detroits Dylan Larkin, som satte lagets 1–0-mål.

Bland de spelare som utmärkte sig var Columbus Jegor Tjinachov, som gjorde karriärens första NHL-mål.

– Han har haft många tillfällen, det känns bra att den killen lyckas. Han jobbar hårt varje dag och har ett riktigt bra skott också, säger Adam Boqvist under presskonferensen efter matchen.

Detroits göteborgare, rookien Lucas Raymond, gjorde ett mål och en assist. Det var hans sjunde mål för säsongen och han leder NHL:s rookieliga både vad gäller antalet mål (7) och poäng (17).

Poängsvit för Tampa Bay

Tampa Bay utökade sin poängsvit till åtta matcher efter nattens 4–1-vinst mot New York Islanders på hemmais. Victor Hedman noterades för två assist.

Islanders gjorde visserligen matchens första mål i de inledande minuterna, men fick inte behålla ledningen särskilt länge – 13 sekunder senare kvitterade Tampa.

– Vi kom ut och fick första målet, men vi gav det tillbaka för snabbt. Alldeles för snabbt. Man vill dra fördel av situationen, men de kom tillbaka direkt, säger Islanderstränaren Barry Trotz.

Förlusten var Islanders tredje på raken.