Colorado vände underläge och vann i förlängning

Colorado låg under med 4–1 mot Toronto, men lyckades komma i kapp och avgöra i förlängning. Gabriel Landeskog gjorde både mål och assist.

Colorados Devon Toews firar sitt avgörande mål i förlängningsperioden mot Toronto.

Ishockey2022-01-09 06:08

Colorado låg under med 3–1 i första periodvilan när Toronto gästade i NHL-ishockeyn. Det hann bli 4–1 innan hemmalaget började få in puckarna och i tredje lyckades komma i kapp. Colorado vann till slut med 5–4 i förlängning.

– I första perioden höll vi oss inte riktigt till vår strategi om hur vi vill spela. Och det syns verkligen på ställningen efter första. Men vi såg till att göra det som krävdes och man ser vad som händer när vi anstränger oss, säger Devon Toews från isen efter matchen.

Toews tog med det avgörande förlängningsmålet sig till 100 poäng under NHL-karriären.

Hans sammanfattning delas Coloradotränaren Jared Bednar.

– Det här visar vad vårt lag har i sig när vi arbetar på det här sättet, båda framåt och bakåt, säger han under presskonferensen efter matchen.

Colorado har nu vunnit elva hemmamatcher i rad, vilket är nytt klubbrekord. Landeskog gjorde ett mål och en assist.

Några som också skaffade sig en 3–1-ledning men som däremot lyckades behålla den var Nashville mot Arizona. Mattias Ekholm inledde Nashvilles målskytte och 3–0 efter första perioden blev till 4–2 innan slutsignalen ljöd.

Boston besegrade Tampa Bay på bortaplan med 5–2. Linus Ullmark räddade 27 skott i Bostonmålet.

– Det är alltid kul att spela mot ligans bästa lag, för man måste verkligen skärpa till sig och spela på topp hela tiden. Det är en prövning för ditt spel och din mentala styrka. Det är det som vi spelar för. Vi spelar för att vara bäst, och om man vill vara bäst måste man besegra de bästa, säger han enligt nhl.com.

Anton Blidh gjorde ett mål för Boston, hans andra för säsongen, med assist av Oskar Steen.