Colorado höll nollan mot Edmontons stjärnor

Colorado tystade Edmontons poängsprutor Connor McDavid, Leon Draisaitl och Evander Kane. Stanley Cup-slutspelets främsta poänggörare och målgörare gick lottlösa när Colorado vann den andra semifinalen med 4–0.

Edmontons center Connor McDavid skjuter ett skott mot Colorados målvakt Pavel Francouz, som räddade samtliga av Edmontons skott.

Ishockey2022-06-03 06:28

Colorado leder därmed semifinalserien med 2–0 i matcher.

Hemmalaget Colorado inledde målskyttet genom att storma fram och göra tre mål inom loppet av drygt två minuter i början av mittenperioden. Vid det tredje målet var lagkapten Gabriel Landeskog med i uppspelet och noterades för en assist.

Edmonton har varit en målkanon genom slutspelet – men den här gången neutraliserades lagets stjärnor och Colorados andremålvakt Pavel Francouz, som ersatte skadade Darcy Kuemper, gjorde ett succéinhopp och räddade samtliga av Edmontons 24 skott.

– Jag fick reda på att jag skulle stå i går. Jag var lite beredd på det eftersom jag fick hoppa in i förra matchen. Men när de sade att jag skulle stå så blev man lite nervös för det är ju en väldigt viktig match, säger Francouz till nhl.com.

Colorado å sin sida dundrade på med 40 skott och satte till slut 4–0 i powerplay i slutet av den tredje perioden.

Edmontons stjärnor Connor McDavid, Leon Draisaitl och Evander Kane har fram till nu varit nästintill ostoppbara i årets NHL-slutspel. McDavid har gjort flest poäng med 29 stycken, Draisaitl 28 poäng och Kane leder skytteligan på 13 mål. I den första semifinalen mot Colorado stod trion för sju poäng men det blev trots det ändå Colorado-seger med 8–6.

– Jag har kanske inte spelat på toppen av min förmåga, säger Connor McDavid enligt Sportsnet.

Lagen möts igen för semifinal tre i Edmonton natten mot söndag, svensk tid.

Fakta: Semifinalerna i Stanley Cup

Colorado–Edmonton: 2–0 i matcher. Nästa match spelas natten mot söndag.

Tampa Bay–NY Rangers: 0–1. Nästa match spelas natten mot lördag.

Slutspelet spelas i bäst av sju matcher.