Colliton tar över Leksands SDHL-lag

Leksand har hittat en ny tränare inför nästa SDHL-säsong. 32-åriga kanadensiskan Jordan Colliton har skrivit på för två år.

Leksands SDHL-lag har hittat en ny tränare. Arkivbild.

Leksands SDHL-lag har hittat en ny tränare. Arkivbild.

Foto: Ulf Palm/TT

Ishockey2022-05-05 21:06

"I Jordan får vi en tränare med erfarenhet från både college- och juniorlandslag i Kanada. Hon ser på ishockeyn, samt hur vi ska utveckla vår verksamhet, på ett väldigt liknande sätt som jag gör, och hon kommer passa väl in i rollen som huvudtränare hos oss", säger sportsligt ansvariga Alexander Bröms i ett pressmeddelande.

"Redan från det första mötet kändes det att vi hade bra kontakt och jag är riktigt glad och förväntansfull att få hjälpa denna elitklubb till framgång i SDHL. Jag längtar efter att få starta arbetet med spelarna och skapa en god relation med dem i deras fortsätta drivande i passionen för hockey", säger Jordan Colliton.

Colliton kommer närmast från jobb vid Mount Royal University samt det kanadensiska U18-landslaget. Efternamnet är för övrigt gångbart i trakten; storebror Jeremy Colliton har både varit spelare och ledare i Dalarivalen Mora.

Leksand sparkade under den nyligen avslutade säsongen tränarduon Mathias Olsson och Mattias Blomstrand i mars, när laget låg på negativ kvalplats. Alexander Bröms tog tillfälligt över och tog Leksand till slutspel, där det blev uttåg i kvartsfinal mot Brynäs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!